我開左個模型Display鋪,你問我答

50 回覆
22 Like 0 Dislike
是咁的,
早係半年前已經有個Idea,就係由於成日砌完既模型無地方擺。就算整個櫃擺,有土地問題之餘,又會比屋企人鬧。於是想開一個咁既地方比人可以平平地擺下摸型又有地方砌下吹下水。於是我就想整個咁既地方。

呢種鋪頭同普通模型店唔同,唔會賣模型(最多可能幫客訂下野),反而可以上黎坐下砌下模型噴下油吹下水。計劃緊賣埋野飲不過另外要羅牌有點煩

搵過巿場上無乜呢類型既鋪頭,所以不如試一試做下啦。

由搵到鋪頭到真係有客上黎睇,前前後後搞左半年,因為裝修乜乜柒柒都係得我一條友做,係有幾次叫朋友上黎幫我貼下牆紙拉下電,拉到總制都跳埋都試過。一條友日日將d強化玻璃搬上搬落咪咪撚話唔過癮。

鋪頭叫做搞掂,不過同我理想中有些少出入。但唔緊要既總要試下

鋪頭除左有櫃比人擺模型之外,仲有少少模型工具提供,有個噴油角同攝影角咁。

借AC,你問我盡答,雖然其實一開始又無咩好答
https://www.facebook.com/relaxbearmodelclub/

唔記得放link。巴打唔一定黎幫襯,比個like得架啦。當然你係巴打會有優惠啦
雖然之前話會黎支持下 不過地叫點對我唔太就腳
有留意開個page巴打提供左運輸盒同小水杯係櫃到夠細心
擺牌要搞幾耐
攞牌要搞幾耐
太遠 唯有推一推
你係工廠應該拎唔到牌賣野飲

拎外如果你賣瓶裝飲料, 記得係唔駛拎牌
感覺到有伏味
租約到幾時?
係咪無人租你D 櫃就玩完?
DISPLAY 唔撈埋噴油場 都幾難做, 無啦啦上黎睇你D模型咩
但噴油場一個月 都係400-500蚊位,你起碼都要有番固定30-40客先收支平衡
雖然之前話會黎支持下 不過地叫點對我唔太就腳
有留意開個page巴打提供左運輸盒同小水杯係櫃到夠細心

多謝 玩家立場嘛
擺牌要搞幾耐

如果你話商業登記就即日搞到
賣野飲的話我要再搞清楚d法例先
你係工廠應該拎唔到牌賣野飲

拎外如果你賣瓶裝飲料, 記得係唔駛拎牌

租約到幾時?
係咪無人租你D 櫃就玩完?

無人租咪當私竇自己上去砌,叫fd上黎開party
DISPLAY 唔撈埋噴油場 都幾難做, 無啦啦上黎睇你D模型咩

定位不一樣
出面噴油場好大又pro, 又收得平
難d同人爭生意
玩figure都得
但噴油場一個月 都係400-500蚊位,你起碼都要有番固定30-40客先收支平衡

盡做啦多謝支持
玩figure都得

玩乜都得
我係上面開壇畫畫
有冇齊架生噴油?有我join
有架生?駛唔駛自己買油?
支持
不過唔捨得擺啲玩具上去
地方唔算方便
有冇齊架生噴油?有我join

有噴槍抽風扇
油自備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞