點睇2023年人人都講ChatGPT?

65 回覆
11 Like 86 Dislike
跑馬圈地 刮左筆錢就夠收山啦
nft,ai呢d都係必然趨勢,關注係岩既,但唔係個個識點樣獲利咁解,亂買果d咪出事囉,但係事物成長係有個咁既過程架啦,好似uber出黎果陣大把的士司機屌佢破壞市場,好多機器出現果陣都搶左好多人飯碗,但最終都會成為常態。
又好多負評話你唔識野架喇
鳩幣/NFT果時都係咁
乜撚野WEB 3.0乜乜柒柒吹到有咁大得咁大
過幾年發覺其實冇野吹得起/技術未夠就會轉返風向
唔知人地,但我自己係唔會突登走去下載OUTLOOK既APP落電話,反正IMAP年代用OS自帶既郵件APP已經夠用,即使以前有365帳戶,我都無用過APP版既OUTLOOK,而係用K-9,

至於SKYPE用戶暴跌,砸在微軟手裡,疫情之下不敵ZOOM之類既新聞標題都唔會少見,實際有幾多人仲用緊我唔清楚,想當初MSN收檔直接將啲人轉會SKYPE但都係無人想用,啲人寧願去晒RC,後來就DC掘起,微軟想買又買唔到,仲撈到風生水起,

我只係拎嚟表達下微軟買乜返去就死乜既定律
你單純問佢問題拎資訊?人地唔係google,你當佢係google,咁係有期望落差既。
讚得既,都係俾任務佢,佢成份功課gen出黎都得,仲要過到turnitin。

Chatgpt都笑鳩你
點解到e家 都無ChatGpt 集中討論區

香港人被孤立到脫左節?
買乜死乜 最大原因係佢唔識整合
明明MSN 好地地 又要人轉會Skype

MSN捱多幾年 隨時無whatsapp既出現
nft multiverse係虛火
chatgpt 係實火
chatgpt遲下有冇人用我唔知
不過類似嘅對話型AI一定多人用
OUTLOOK商用仲大把人用 你用自己做例子代表曬咁多人會唔會井底左D
真。嗰時nft元宇宙俾人吹撚到上天花板,諗深一層呢啲為虛擬而虛擬嘅嘢根本就係冇實際用處,咩用個avatar去開會心諗做乜鳩

相反,chatgpt至少可以叫做係search engine/chatbot嘅加強版。可以提高做任何嘢嘅生產力,甚至取代部分工種。根本就係工業革命level嘅嘢來。nft metaverse嗰啲就算柒數吧啦
一向玩大數據同ai都係Google最勁抽
係估唔到會俾chatGPT跑左出黎
感覺chatGPT唔似一陣短期熱潮,而係會一直紅落去發展落去不斷進化,而Google之後肯定會拎啲黑科技出黎反超chatGPT
Microsoft同Google兩個應該又會响AI人工智能發展方面平分天下
問題係 Chat 係直接俾答案,唔似 search 咁可以置入廣告响 search result. Google 要諗到點樣响 chat 俾到答案之餘又要賣到廣告又唔會太核突
你問嘅問題唔夠深入姐?
Professional行業真係幫到好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞