snapdragon 8 gen 2 竟然可以同A16打得有來有回?

30 回覆
4 Like 33 Dislike
轉用左iphone2年,放棄左android 2年。高過終於生性,識諗!

不過相信An機軟件優化一定冇iphone咁好
軟件優化係指邊方面
例如銀行app, IG相機既優化
銀行app唔清楚,應該關銀行事,至於ig相機就多數唔用,ios定an畫質都太差,不嬲都係用原相機app影完再po
問下寫app developer既就知邊個好
冇人叫你轉會
關銀行事
手機用得最多就係呢兩個app,銀行app同ig。事實係an機既體驗係屎一搬
每次有新機都會有呢D post, 其實唔喜歡咪用iPhone
你講下你用過咩an機
加句事實係就變事實
可能係小米
我都估唔倒我開個Post係S23贏
連登仲成日話iPhone點勁
今次身體咁誠實

https://lihkg.com/thread/3295629/page/2
連登多低下層
Ios16帶比我超越windows 11嘅難受
ig相機 iOS到而家都未Fix影近嘢會漂移個問題

唔知係IG問題定iOS
最近一次用an機係S21ultra, 好記得開銀行app冇錯係可以用指紋登入,但個銀行app更新完又話安全問題要用最原始方法輸入密碼登入。

而iphone原全唔同,用面容解鎖瞬間登入。其實唔止銀行app,全部要登入既app係an機到都面臨同一個情況,就係android碎片化問題太嚴重,D app跟本好難支持曬唔同廠既客制化系統同埋硬件。唯一解決方法未就係叫你輸入密碼登入。

An機既IG相機又係得淡笑。app入面內建個相機模到一個點。點解會咁?好明顯就係因為IG果邊唔願幫每部an機優化,因為成本太高太煩。

冇錯,你係可以用原生app影,影完再po。但點解你要用到咁將就? 屌米2億像素都可以影得好清,點解你唔買屌米?

仲未講app生態,周邊產品同保養。暫時我都係覺得iphone屌打。
渣打匯豐花旗AE唯一係你指紋錯幾次先會disable biometrics 要你入密碼,更新app從未試過 不如講下係邊隻app遇到咁

ios更新彈銀行app又唔計
ios16就真係屎體驗
不如講下點屎法
發熱倒水 掃返去home都唔順 只係ios嘅動畫做得好你唔覺得佢有lag ipad仲係ios15 唔撚再升上去
揸緊s21u答你,唔知你咩銀行app,我冇問題,

唔知而家ios ig點,上一手iphone大家半斤八兩,唔係將就問題,而係ig相機垃圾

生態無疑係apple勁啲,但我個人冇令自己跌入任何一個生態鏈
其實鬥乜9呀
睇你個人用邊邊既生態多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞