「迴轉壽司」再見!日本壽司郎公布3項臨時營運方式

208 回覆
851 Like 13 Dislike
日本連鎖迴轉壽司店「壽司郎」日前因屁孩亂舔醬油罐等脫序行為引發軒然大波,對此壽司郎除了堅持提告之外,官方在今 (3)日也宣布3項新的營運方式,當中包括提到輸送帶只提供訂購食品,昔日的「迴轉壽司」將被替換。

日本壽司郎今在官網上貼出公告,宣布3項新的臨時營運方式如下:

ㄧ、在輸送帶上將只提供顧客訂購的商品,請顧客透過觸控面板選擇商品並下單;另外在部份的門市中,顧客訂購的商品會透過專用通道送到座位上。

二、若顧客想更換放在桌面的餐具和調味料,請告知現場店員,人員將立刻送至座位上。

三、為了減少不小心碰觸輸送帶上食品的機會,門市將依序在顧客的座位和輸送帶之間加設透明壓克力板。

日本壽司郎強調,有鑑於現在的情勢,因此針對門市的經營方式進行一次性更改,這是目前所能做的最大努力之一,希望民眾務必理解。
本身都無乜人就咁拎
大部分人都係篤機叫
傻仔先篤機, 次次都切到勁核突又細塊比你硬食
你個垃圾 扮代表? 屌你老母hi啦
睇運
迴轉壽司店不再迴轉
其實根本就要改 今次就話奶下碟 下次點知有無d傻佬滴兩滴毒藥落壽師度
係司ok?
23歲就食多啲壽司先學人講柒野啦屌你老母
條細路一野破壞晒成個日本既社會信任系統。

單呢一點已經可以寫入歷史
壽屍
迴轉有得睇岩先攞
點解唔睇迴轉直接篤機
又要請多啲人/工作量增加
呢個真
食左十幾次壽司郎 從來都係㩒機而冇直接拎落黎

一來唔知轉左幾多圈 二來轉嘅未必係自己想食
放支葡萄色上去全部人變哂生化壽司
日本好多呢啲痴線佬隨機落毒,好似固力果。早幾年唔知邊個農業國家都有人放針入生果,日防夜防白卡難防
有紫菜嘅一定係篤機,佢都通常都係另外會包比你
放帶上嘅就大部份都淋晒
疫情三年幾都唔改善個潛在傳播途徑
反而因為咁就大刀闊斧改革
袋鼠國
費事等想要嘅出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞