風雲谷分析台海開戰將近

28 回覆
11 Like 10 Dislike
話習近平三月去見普京摸底,之後回國就好快開台灣拖,分析得似層層,我覺得美國佬啲晶片斷絕晒迫到中國上絕路,似乎美國有心迫中國盡快出手都唔定,到時一開戰,香港可能有份運送戰爭物資,美國啲轟炸機會唔會炸鳩香港啲碼頭同倉庫,咁大個人都未試過咁近距離經歷過打仗
迫佢出戰 其實好正路 封鎖削到佢最弱個時 引蛇出洞 一舉剿滅 習真係有腦就應該死忍不過去到咁既地步 打唔打都係死路一條
習總唔盡早打,遲多兩年,晶片會拉開軍備嘅差距,啲AI唔知聰明到咩地步,更加冇機會
支持武統台灣、光復沖繩
19分析中過邊樣嘢?
林鄭林病
又黎,舊年話2022年3月打台灣,點知打俄狗烏克蘭,又話俄狗好快贏,點知打足成年,二戰仲好笑,日本話三個月內佔領中國全境,點知打左八年,仲輸鳩左添
吹水佬
中左解放軍執石佢吹左幾年你冇聽過咩
支那係生存高手
出賤招,欺凌弱少既野就會做

但硬對硬 支那有冇咁大膽?
台海戰爭近了, 蔡英文應當悔改
你咁講都即係會打
依家仲要美軍艦艇換代,最好時機喇
似偷襲珍珠港前嘅日本
真.燈神老燒如果都話開戰
就更加CONFIRM天下太平
19講野係好笑,娛樂性十足,始終佢靠口同寫作維生,每日都要有產出。但當係精確分析就免啦,標題黨黎

局勢日日變,美中高層都唔肯定到確實打啦,最多咪計劃,如有變數再推遲執行
我瞓陣先,開戰通知我
條廢佬一日到黑都吹台海開打架啦
打得成買定啤酒汽水塞爆雪櫃煮埋宵夜請埋假睇直播
台海問題都養活左唔少kol,無野講就諗幾時打仗,打唔打得贏,邊個打贏

以前九三砲戰,金門砲戰,95年飛彈危機,到而家
為晶片打台灣都On9
就算俾你拎到間廠所有設備,你都唔識整
就算真係整到,你都係停留喺今日嘅科技,再細啲已經又唔識整
芒果乾=亡國感

[問卦] 這次芒果乾還賣的動嗎?
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1659940368.A.7DD.html

習大大已經見識到俄羅斯要響烏克蘭拎洗衣機嘅晶片做軍備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞