求最好癌保、醫保、危疾保

33 回覆
1 Like 1 Dislike
醫保: Bupa cigna
Bupa 聽講好廢?
Services 一般。 claims 都算可以
利申: 買左Cigna VHIS
Cigna service 好唔好?claim 錢難唔難?
我睇咗 cigna 高端醫保,其實淨係買哩一個都夠?
Bupa臭哂朵
仲買就正傻仔
Bowtie pink點都好過Cigna
Cigna 加價加得好甘
你Google search就睇到
claim過細野, 都方便, 用App搞掂。 最緊要買果陣報足
有Care manager跟。
VHIS 買左三年先加左一次。
富通168 rider 摯康健 + 墊底68000 世逸
AIA宏利比我踢過好多

脷伸 10年ifa經驗

頭三年成日賣宏利 aia就人壽最靚

依幾年最多都係做下aia意外 無咩吸引位
冇人講保誠
保誠只係CARE 支那佬~同埋見到林作就唔會想用任何保誠既野
請D咁既人係直接影衰寶號
前排都研究緊醫保

有錢既Cigna 尊尚 除左貴應該無乜缺點
睇落d我見永明同保誠自願醫保都唔差 但都唔算平
窮L表示應該會買FWD

危疾保 仲睇緊
想知係咪現時所有危疾保
就算中cancer 但唔擴散無得賠?
醫保
以前 FWD 有隻叫 The One 衛一
依家轉左新名, 做自願醫保「至.衛一醫療計劃」
私家房, 揀高額自付費, 保費平好多,高性價比

而且 自付費, 當你係中左嚴重疾病(心/中風/癌...e.tc...)
指定危疾包括由心肌病所導致的心臟功能受損、由原發性肺動脈高壓所導致的心臟功能受損、慢性肝病、
冠狀動脈搭橋手術、末期肺病、暴發性肝炎、突發性心臟病(急性心肌梗塞)、腎衰竭、主要器官移植、心瓣手術、
柏金遜症、嚴重類風濕關節炎、指定癌症、中風、主動脈手術及末期疾病。有關保障詳情,包括指定危疾之定義,
請參閱保單條款內的補充文件 ‒ 指定危疾之全額賠償 ‒ 豁免自付費。

會免返個自付費
所以好抵玩

我屋企人癌症
洗費80萬, 自付費 免左= 唔洗自付

危疾
我自己買 Term, 抵玩, 彈性大
cover 多啲, 揀 忠意保
入們級, 揀 Bowtie, FWD
平平地, 見到有份更好嘅, 再自己轉公司
覺得保額唔夠, 又可以幾十蚊 加多50萬 100萬

人壽
都係買 Term,
揀HSBC, 10年保費不變
2X歲, 男性, 每月$110, 買到200萬保額
最抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞