加拿大 Stream B OWP 討論區 (17)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
grad咗嘅先寫落去,未grad嘅可以寫落CV
聽日成班16/17畢業進駐呢個posts
而家唔洗驚啦
等新press
咁大期望?
我已入左紙

但見家和個RECOMMENDATIONS都係要求加長1年申請deadline
同要求申請PR要夾到2016年graduation
仲有local sponsorship plan嚟support 16歲申請人對抗藍絲嘅父母

覺得幾神奇個NGO都可以主導到個政策
等睇結果食花生
個press 個名係
continued support for Hong Kong residents in Canada
老實講未必關未係加拿大既香港人事
非八大需要學歷認證? 例如ou 樹仁個啲
stream B 第一年報graduate program, rotational program, management program 得唔得
用degree整owp唔使
唔好意思,想問出咗biometrics letter係會email通知我,定係要自己定時定候login GCkey check?
唔好意思想問下大家
我係交錢個度卡住左
換咗兩張credit card都係transaction not approved
有冇人知道點解決
係咪比加幣係有限制
轉其他browser/等幾個鐘再試下囉
會email 提你login check
睇你有幾多錢
單程機票順利入境
officer睇電腦就知你有work permit,所以唔會問你呢樣嘢
邊個唔睇頭post一律唔覆/撚狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞