加拿大 Stream B OWP 討論區 (17)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
E個已經算好
之前連登有個拍片搏上位
一land vancouver就上黎開post話落機俾人偷錢, 又o係richmond俾白人打, 條片仲要話D街友white trash
想問下有冇人有用HABC張debit card? 見佢話free ATM cash withdrawal worldwide好似好方便,定係其實都有啲隱藏手續費喺入面?
想請問申請owp係咪未需要用到upfront body check嘅report?
睇片,已經pin咗
唔一定係因為趕deadline嘅
都可以係因未grad
我覺得deadline可以extend
但係degree 年期要縮到三年甚至兩年
交左表
但passport 出年夠期 係咪可以改
未批的
你望下第一版d post....
Thank you 去到咁後
我睇小左 以為大大篇野先係info
post頭有各種常見Q&A同教學片
大家問問題之前不妨睇一睇先
祝大家早日approve
加拿大夠人㗎喇
快啲落閘啦屌
想問一問各位ching
我2022年12月已經完成曬所有畢業 requirement,而且都有大學嘅certifying letter話我搞掂所有畢業嘅 requirement,不過就冇cert,而且official transcript都冇寫我個學位幾時confer。但係我都照用transcript+certifying letter交owp申請。
喺等IRCC process我嘅申請期間,我成功申請到WES report,所以我再用Webform補交咗。
但係問題就黎啦,我問咗學校,佢地要今年3月31號先可以confer到我個學位,咁咪過咗2月7呢個deadline。換句話說,即係2月7日我都仲未叫grad咗
大家點睇我呢個case,覺得IRCC會唔會批我
利申:知道大家唔喺IRCC度做,純粹想睇下你地點睇,唔好屌
個幾千蚊都要慳,咁咪摺埋心水行stream A / 留大灣區
想問係咪有ETA就代表批咗?
你睇下final decision寫咩得唔得
想問下讀完asso2年讀緊8大bachelor degree(4年制),填imm1295份form時最高學歷要填邊個?(學歷果邊upload左asso grad cert+transcript)
Yes
遞左stream b 叫你做體檢係咪基本上已經批左
呢個係全世界hsbc atm 按錢都唔洗手續費,我整左
唔係
Congrats 買定機票
但遲啲加國冇hsbc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞