英國研究預計,BNO會為英國庫房帶來260億港元收入

115 回覆
131 Like 6 Dislike
講緊個impact,唔係單純睇政府收入
你諗吓,有咩方法可以無端端派過千億俾英國人?而家有堆人係特登飛過嚟送錢

理論上用經濟學解釋就係香港人嚟買樓/消費,送錢俾英國業主/商戶->英國業主賣樓/做生意收到錢->進一步刺激消費,經濟活動->經濟受刺激,稅收自然多咗
十萬人每日食三餐meal deal
一年3億鎊 五年已經15億鎊
嚇死英國人
其實唔關英國本土事,係香港個旋轉門角色
我知你想講反話,但其實你真係冇講錯喎
波叔舊年講消費券效益都係150億,你個statement低估咗人口同消費力都已經15bn,而且政府仲要唔洗出錢

下次覆post諗清楚啲先,今次留言計唔到錢俾你,sorry
講到咁好賺

點解西班牙葡萄牙意大利希臘呢D窮西國家唔開門邀請香港人過去?
咪開咗門比支那人去囉
點會為咗香港人而得罪佢哋
比5p我得啦
而家準備落街買meal deal
英國起嘢唔洗咁貴
唔似香港一大舊錢咁送畀人
門多幾度門有咩問題。
李嘉誠夠有錢啦,唔見你學佢做地產?好簡單,就係冇人想同你個窮西來往,你都好清楚開口唔會有人理你

英國雖然大不如前,但歐洲嚟講經濟發展同機遇都多好多,你講既國家入面,而家啲人才都係走緊去英國
睇下日本都知啦
你用救生艇嘅名義開門比香港人
你覺得支那唔會玩嘢?
仲有成個歐盟經濟上都係親中
只係嘴炮支持香港 從來冇實質行動
20~30年高學歷勞動力 交足咁多年稅
跟住供樓 衣食行
一人都最少千幾萬創造嘅價值
單憑一個來歷背景不明嘅ac講嘅說話,你就將成船連登仔都拉落水話連登仔同支那人一鳩樣,睇嚟你都唔係咩好野。
你條奶共毒宅撚用臭蟲論類比能力真係弱到廢

講到咁好賺
講事實英國係賺係你匪共自己柒行暴政立蟈安法趕香港人走送錢比英國,你條奶共狗面對呢個你都承認嘅事實少咗260億又唔鍾意?大方啲啦屌你老母

點解西班牙葡萄牙意大利希臘呢D窮西國家唔開門邀請香港人過去?

1.你列嗰堆所謂窮閪國,人均GDP高撚過你匪共,你老母個匪共人民就窮,仲用臭蟲論錯撚晒

2. 你列嗰堆國家根本無grounds無資格插手落去香港人人權問題度開門搶人,即係明係有錢有人材都無很喺香港搶無得賺,你唔明問下你匪共朋友咩係外交問題先啦屌你老母
都唔夠HK起簡約房屋
85000港紙我人工低,但我三個月左右既稅都唔止呢個數仲未計VAT
沒事
14億
西班牙好住過英國好多

陽光、海灘、美食、靚女、平屋
加拿大有咩Grounds插手香港事務?
庫房收入
即係計課金比英國例如交稅
呢個只係庫房收入, 未計移民資產淨流出+人才損失

呢兩個先係最重傷
阿蛆果張第一次見
洗錢嚟講好住,同搵錢嚟講好住,已經係兩件事
人地問我英國邊間餐廳好食,我都話加多少少買張機票去西班牙 法國食
但講到搵錢?一定係英國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞