睇咗Netflix百人體能挑戰就知男女永遠係唔平等

427 回覆
1232 Like 37 Dislike
以圍棋黎講
女棋手完全唔係男個皮
唔關重男輕女事
圍棋勁既人好似同數學頭腦有關係
男勁啲都合理
咁快知佢輸唔係7號先下集咩?
圍棋好講進取心,老棋手都唔夠後生捉
佢9估下咋麻
你唔撚講埋體能 身體對抗性 肌肉爆炸力 敏捷程度?
你攞上面兩個小眾運動有撚用咩
笑撚咗 你攞亞洲人嘅影片嘅comment就梗係冇咩鬼佬屌啦
你呢啲咪典型打飛機
講真唔係話想踩亞洲人
但主流運動 亞洲人有邊樣玩得掂先
你咁撚鍾意用中國人做例子
13億人搵到11個識踢波未?
籃球呢?
身體質素差係事實 平均身高都矮過人呢個係數據
點先叫小眾大眾先?你無玩就小眾?依家大把人學olift,gym大把人玩clean snatch你又知唔知?
長跑既話日本人都好勁,游水中國都好多人攞獎,田徑一樣有競爭力強嘅亞洲選手
要敏捷協調性既乒乓波羽毛球黃種人唔勁?

重點係我唔覺得如果講身體能力亞洲人係特別差囉你最多都係玩唔同種族係會有唔同強項,好似黑人爆發力係真係特別強咁
但拉返綜合嚟睇其實大家都有長處,真係冇話邊個特別好特別差
唔會
會用裸拳比賽嘅應該得緬甸拳
裸拳對自己對手骨同對對方殺傷力都太大
用掌擊或掌底去打安全好多
同埋老實講都係拎個形象姐
唔通真係同你打咩
女排啲來回多好多所以
男排打得應嘅救都救唔到
On9你自己睇吓條片係邊個post先,受眾又係邊個事實就係人哋見到亞洲勁人一樣會admire鬼佬買呂小軍出嘅健身嘢同program 黎操你又知唔知?

你要講籃球足球,除咗個人身體能力之外,仲係要技巧,要睇埋個國家多唔多培訓,亞洲地區係依兩個運動嘅發展不嬲就係遲啲又落落,之前會埋沒咗好多有天份嘅人
你要咁計嘅話,林書豪喺美國長大,經過接觸適當嘅文化同訓練佢一樣打咗好耐nba有一定實力
乒乓波羽毛球亞洲地方啲發展未夠多夠先進,咪世界頂尖你又唔講
MMA佬俾人boo似係因為唔尊重尊手多啲
又插袋又笑笑笑
女人性染色體有XX而男人得XY
所以當男人嘅X染色體係mutated會容易導致有sex-linked disorder
而女人有XX染色體,就算其中一條係mutated,都可能有另一條正常嘅染色體做dominant而令到sex-linked disorder冇咁易顯現
男人邏輯比較好
打人落老蘭啦
-0-0
因為男性同女性 social status 用唔同指標量度
男人 social status = 佢係佢個行嘅地位
幾樣衰都唔緊要 做到世界第一 就一定唔愁冇女溝

相反女人做邊行幾叻都好 話之你女拳手打到稱霸女拳界 男人都係睇樣靚波大腳長嚟追

於是乎
男人係任何領域 就算同邏輯體力無關嘅領域 競爭都一定大過女人幾萬倍

所以點解幾乎任何領域 世界頂尖嘅多數都係男人
唔係女人唔叻 男女平均IQ基本上一樣
亦都唔係左派成日講嘅性別定形 廚師就係最佳反證
而係女人根本冇需要克服極端競爭去達至成功
Game2 摔角撚先屈
摔技可以攻擊人
但封曬對方拳腳
姐係得佢地打人無人打到佢地
正路應該唔比用抱摔啦
好似周杰倫屈死獄長咁
成場好似比佢表演咁
人地黎參加體能比賽
無諗過要黎打摔角
我都覺第一隻game搶波好差
有練格鬥技果班玩曬
外行人點破解你d抱摔同鎖技先
第2隻game搬沙就合理同公平好多喇,真係純考你體能
吹水
但女中士真係流流地
明顯無乜實戰經驗
佢直接揀個最大咪真係好型
明明講好MMA對決
佢打到最後幾秒走去攞波
係咪有d狗?
因為佢名氣地位先無人屌
扑野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞