老夫子其實一早看破紅塵

247 回覆
1943 Like 19 Dislike
細個真係期期買黎睇,搬屋之後比屋企人掉哂 果時真係覺得好笑,原來果時笑緊既將來既自己...
小學時期成日放學去圖書館睇

細過果時當搞笑漫畫睇 但大個睇會發現另一番風味

最諷刺係而家既社會居然同漫畫一樣
黑色幽默,出左嚟做野嘅人睇先會有共鳴,細路睇應該get唔到
細個老夫子迷
屌以前細個買過勁多本 期期齊晒 有次唔知發咩癲 汁屋掉晒 宜家真係後悔莫及 點解以前咁on9
屌以前細個買過勁多本 期期齊晒 有次唔知發咩癲 汁屋掉晒 宜家真係後悔莫及 點解以前咁on9

睇過哂
細個無嘗試去理解佢講咩
而家睇返感受真係好唔同
細個仲當搞笑漫畫咁睇
屋企仲有百幾本十幾年前買ge
記得儲夠幾十期有得換個擺設,老夫子 大蕃薯 秦先生仲係我書枱個櫃
作者抄係唔啱啊 佢到死果日都無認抄係唔啱 咁要唔要掘返佢條屍再鞭屍先滿足到你班道德撚
老趙㩒咗負評?

17個老趙逃避緊現實
細個好撚鐘意睇
尤其係耐人尋味

睇完個post撚本老夫子見到

不要再說了

中到應一應,而家d人嘜撚都唔食

我身邊啲人真係咁,
有啲唔食蛋,有啲唔食腸仔,有啲唔食飯...
我有百幾集係屋企
三舊水有冇人要

認真?
以前細過16蚊本,一出就叫爺爺買本俾我睇
成日覺得所有故事都只會係耐人尋味,無可能出現
一本老夫子已經可以笑成日,幾咁簡單

以家2X蚊本,再無爺爺買老夫子俾我睇
睇返啲個Po發現原來所有故事都係香港發生緊
依家只會擔心學業之後出黎做嘢大個究竟養唔養得掂未來嘅一頭家,原來笑唔係咁簡單
耐人尋味
以前細過16蚊本,一出就叫爺爺買本俾我睇
成日覺得所有故事都只會係耐人尋味,無可能出現
一本老夫子已經可以笑成日,幾咁簡單

以家2X蚊本,再無爺爺買老夫子俾我睇
睇返啲個Po發現原來所有故事都係香港發生緊
依家只會擔心學業之後出黎做嘢大個究竟養唔養得掂未來嘅一頭家,原來笑唔係咁簡單

我都係爺爺買俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞