10萬蚊棍波車正負皮二選一

47 回覆
159 Like 210 Dislike
兩架都鐘意,但mx5鐘意ND所以投MR

話說ND依家要成50個
crz係換左皮嘅jazz咋
點解咁多人揀GTI? 係都用R比,S3又快啲又四驅又叫高級啲
Golf R 十萬蚊買唔到
十萬二手呢?
棍波冇壞波腦問題應該ok?
當年全新嗰陣時z350 同rx8 就得
Sgt 呢個價其實好抵玩 但要預小小錢做維修保養
要少野整MX-5
連turbo都冇
又冇cam follower要換
唔使換DV、PCV 、炭粉罐......
其實係,話囇都250匹AWD,年份係呢堆車黎講算新
same 同埋mrs愈睇愈有味道 仲有得改叉廚做平民蓮花
ND香港淨係入RF 所以先貴

軟頂1.5其實只係270萬yen起, 同Mazda3 2.0唔差得遠
得10萬 我揀部23年全新rebel 500s 算
ep3齊料賣緊130k
因為有套垃圾hybrid, CRZ係重過GE8/GK5足足100kg
4門Civic嘅車重, 雀屎嘅動力
唔知跑到啲乜
Mrs係mr車,依點mx5代替唔到
重心嘅轉移係好過癮
mr玩既重心轉移玩法同FR又唔同既。weight shifting唔係mr車exclusive既野。
會死
fr車過灣禾住腳油個尾就走就走咁 mr愈大腳個尾信心愈大兩隻感覺完全唔同 但一樣咁正

係波子RR layout未玩過
就甩就甩就係俾你signal佢就到limit (當然亦可能係你條呔既limit)
MR (只限Toyota MR, Cayman另計)係冇signal俾你,個limit係高啲,但一過limit即甩冇先兆。好多人會俾佢嚇親或出事。
托賴揸過嘅mr車都冇甩過 應該係我手車爭啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞