hi 淡友 (1914)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
小心身體
yep 佢地選擇性失明
簡單am vhsi
typical 2-6
升3-6
跌2-5
佢地就話咁闊 你講曬
慳番口水好過
所以咪話傻仔綠連做乜都唔知就學人狙
累人輸錢又係好笑 我用枝槍指你買呀 自己決定唔自己負責
我講下自己睇法 又冇收你錢 交流下先有進步
問A講B 你睇下之前傻仔碌講乜
講埋點計 有曬record 之後話我文科仔 唔係comment 個方法 咁唔係講a答b?
上面又有隻傻鳩 block多件
等h put l call? 我冇用過嚟trade唔知跟足trade會賺定蝕
其實佢今日上水都講佢自己都係雞仔注 (咁可能佢既雞仔注都大注過我啦)
即係佢都對套野無信心啦
有信心既,就算唔係all in ,都唔會用雞仔注玩啦
但H 同L 唔一定hit 到
當去到22900,你會等23000 先put,定已經開put?
然後如果一路徘徊係22800-22900 之間,第日個H 同L 又會唔同左
put 左就含撚都無味
認真問,你個h/l係咪會變?係咪break左某d位又要睇另一個h/l?
咁準如李絲都話佢d位要+/- 60點,你咁講又唔太公道?
但你話佢h/l成日唔準又另一件事。
不如搵啲block左佢嘅人開post啦佢真係好on9

不負責任
就take into account 埋+/- 60 點
H: 23000; L 22000; 開市22500
上到去22800
你會call 定put?
訓撚醒未 我一早話左我自己操作會自己加減30-50點 ,
就算岩岩好,我都有cap圖出黎啦,學人講公道

咁醒咪用excel 啲位黎炒期囉,想誤導同埋屈我個啲唔該收皮先睇見你地都可憐
有三種計法
1. vhsi 開市前知
用previous session close high and low 計
range不變
typical pattern
am 2-6
升3-6
跌2-5
pm night 大多數時間只係得3 / 5 單邊
2. linear regression
有兩種input
open or h/l
open fixed 死 所以唔會變 由於high correlation 關係 多數中 night 表現最好
h/l 就會變
h/l 之間有relationship h-mp 愈大 mp-l 愈細 night表現最好
3. state
每個session 可以用state去描述
如果你有同group 以往表現 咁可以predict大機會係邊
state 可以由1 to -1 or 1 to -1
eg h can be from -1 to 1 but not l
即expected h/l
呢個係live update check point 形式
是旦la
係有輸有贏既😹
仲有我報倉嘅位一定開到倉最簡單 有料既一早開市前就知點樣上落,而唔係開到個市一半先柒出黎話自己岩,啲位唔岩就選擇性唔回覆每次我報倉都有哂時間同圖,自己睇翻啦 公道呀
請問同我講法有咩分別
第二句我講緊excel個 h/l 喎
Excel佬唔會答你追完post呢三日佢啲數字真係精彩有趣。我諗條友連分好淡倉都唔識睇,仲係到日日C or P
算鳩數啦佢
如果我跟excel咪等229先put囉
問題就係即使你考慮埋+/-60 點,佢都係有一定機會連229 都上唔到
呢個就去返準唔準既問題
簡單講句佢套野就係唔準,唔能夠真係做到trade
早少少開put 唔係問題, 最大問題係穿過23000 呢個有趣位就hang 曬機先最大獲
穿23000 之後
「呢個位好有趣,今晚會再計過條數」
之後第日個H/L 有機會變成
H: 23500 L 22500
我有個大膽既諗法
唔好啦,由佢入黎9up,柒多幾次多d 人屌佢會害少好多人
今晚係咪跌
call 住輕鬆贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞