米芝蓮羽絨係咪香港人國服

167 回覆
359 Like 80 Dislike
證明好多薄羽絨都係呃人$,天氣暖左d人照著都唔覺熱
係咪真係咁多連登仔唔買衫
羽絨都有厚薄啦
薄如uniqlo十零度著其實係幾好
再去到羽絨有分fill 同蓬鬆度 鴨鵝絨
可以好暖可以去薄
但羽絨打理好煩
洗完要拍返鬆羽絨先可以keep返夠暖
而家啲化纖綿外套好似primaloft其實仲岩香港著
岩先係去完日本關西返來
其實一大堆人著羽絨 bomber又有 puffer jacket又有
連登好憎既米芝蓮款勁多人著得好好睇
你覺得Uniqlo呢個款唔靚
平既有North face, National geographic
貴啲既有Stone island, Canada goose, Moncler 等等
香港人覺得凍著件lightweight都要比連登仔踩
近幾年冬天其實已經興返呢啲款
15度up d人都仲著緊
日本人好多會著tnf米之蓮款喎
tnf有好多條line,普通款無乜設計感。black同purple label會係另一感覺。好似話日本無black賣,唔敢百分百肯定。
而同其他brand合作嘅Collaboration款又係另一回事。
喺日本都唔多見black 同purple label
Lol 英國人勁頹喎
十個有九個都係一件黑色羽絨 完
12月去完挪威 瑞典 勁多本地人著米芝連
香港班廢中真係死虧佬
睇英超,見到場邊既人有一半都差唔多係咁... 所以唔明樓主屌乜
去一轉Manchester 先啦,個個鬼佬都係咁着
樓主真係好撚好笑

無論日本定歐美,其實大把人著緊呢款

係咪封關左3年仲窮到無錢去旅行?
香港熱到有人著緊短袖, 都仍然有人著米芝蓮
Go get a life
明明大件又唔係好保暖
張圖柏林黎
英國多人著到制服咁
20度又羽絨0度又羽絨
Alexanderplatz
如上圖,香港濕凍,根本適合著 synthetic,著羽絨錯晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞