iOS 17 確認 iPhone 15 變為 USB-C 充電!終符合歐盟要求

92 回覆
123 Like 42 Dislike
今日先買完
兩年後先換

慳返
唔怪得知樓主成日俾人話機界賤種啦
就算九成轉晒 Type-C 嘅 android世界
都有分 2.0 / 3.0 /3.x 速度
Samsung A 同 S / Note / Z 除咗CPU
主要分别之一就係個 USB 係咪3.0
決定直接顯示輸出/用到 DeX mode 與否

就算Type-C iPad
有時都會出warning鬧使用非支援充電線
用lightning搵咗咁多年錢
Apple 有咩做唔出
笑撚埋右
最後一部有lightning 既機值得留念
我都唔明 摺完仲要厚左 擺褲袋唔係越薄越好咩
正解
最撚怕type C
同級競爭對手
等多五年啦
到時又話佢發明架啦
屌 , 冇睇邊個開post入嚟回覆

老翻模擬狗機界賤種BIZHUB

lightning係on9
不過真心好耐無用個插頭
magsafe已經解決左唔可以邊叉邊玩既問題
我直頭一開始買機果時已經順便買埋個防塵塞 塞左佢
相信最終發展都係會走向無插頭全無線
所以歐盟正宗戇鳩鳩 尤撚其呢個type c
個頭一樣樣但可以功能唔一樣 吓吓要拎本說明書出嚟先知有乜function
咁窮唔係年年換
我話直接掹咗個頭佢
依家全世界吹佢有
到時冇就
如果佢轉咗type c 但速度都係2.0嘅真係打死佢
三星、vivo 、OPPO、諾基亞(hmd)、華為、一加、谷歌、微軟(Lumia、Surface)、黑鯊、摩托羅拉、HTC 、Essential、錘子、索尼等的旗艦機均有支持 USB3.0 的機型。
還停留在 USB2.0 的:小米、Redmi、realme、iQOO、蘋果。

排除偏向性價比或者性能以及已經死掉的品牌的話,主流旗艦手機裡只有小米和蘋果還在用 USB2.0。

編輯於 2022-08-01 00:02

我成屋嘢都係lightning

唔好轉呀

Backup 你都係WiFi iCloud 㗎啦屌
跟本就係
一撚定係
比你快又點?

電量倒水到時又鳩叫
有轉插嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞