【一生都不出去】我同女朋友神隱到只有我哋兩個人嘅地下街

112 回覆
20 Like 4 Dislike
「呼。」得悉自己身處嘅環境尚算安全之後,我就鬆一口氣,緊張感逃逸無蹤,腦袋亦離開炸裂邊緣。

我從褲袋掏出草餅後就跪坐休息。

緊隨其後嘅Yoyo盤坐喺地上打側身挨住我,將頭放到我膊頭上。

「你安心啦?無怪物,我哋又有足夠嘅資源我哋生存。」Yoyo穩重地問我。

安心感湧上心頭,身邊有人支撐嘅感覺真係好。

只要有Yoyo係到就夠。

心中浮現呢個想法。

如果呢到真係無怪物,我哋又可以安全咁喺到生活,食物又足夠我哋生存一段時間嘅話,咁樣嘅話,我同Yoyo一生都唔出去,留喺地下街生活又有何不可?

更重要嘅係,地下街淨係得我哋兩個,地上世界嘅煩心事唔會再影響到我哋。

唔需要歸途,只需要對方。

我輕撫Yoyo嘅髮絲,再口都震晒咁講:「或者⋯⋯或者我哋兩個去一輩子都喺度生活。」

我講完嘅時候都驚驚地,怕Yoyo唔接受我呢個奇怪嘅想法。

「即使係呢個不明不白嘅狀況?我哋連點解個空間會循環、點解會嚟到呢個世界、點解其他人唔見晒我哋一樣都唔知道,咁多嘢唔清唔楚嘅情況下,你都覺得喺度生活係好事?」Yoyo嘅語氣冇一絲怪責,佢都冇怪責或者鬧我嘅意思,佢只係單純咁樣問問題。

「本身世界就好多不明不白。」我溫柔地捉起Yoyo雙手再講:「老實講,依家我已經完全唔驚,仲要如果可以一直咁生存喺度嘅話,我甚至乎唔想離開。」

「原因?」

「呢到只係得冷氣機嘅聲同你把聲。」

冷氣機仍然正常地運轉著。

「因為無其他人。」

「果然了解我。」我笑道。

「我係你邊個呀?」Yoyo反問。

「可愛嘅女朋友。」我停頓一下,眼望住地下再講:「只有我哋兩個嘅世界,我覺得我終於解放。」
「解放?」Yoyo推開我,筆直地望住我雙眼。

「明明身處呢個充滿着謎團嘅地方,我應該係困惑、害怕、或者迷惘,但係呢啲感覺真係好細。我依家最大嘅感受就係解放同埋自由。」我坦白地講出我呢個唔協調嘅感受。

我果然唔係一個正常人。

從來都唔係。

「從其他人身上解放。」Yoyo講。

「嗯。喺呢度,我哋就唔使再交家用、唔使再返工俾人捽數、唔使再喺街上俾人屌我哋tb、唔使再覺得自己比其他人行得慢。」我道。

「但係我哋始終要返去⋯⋯無可能一世淨係面對對方⋯⋯世界仲有其他人。」Yoyo講出理所當然嘅事。

「但只係一日都好⋯⋯多一日都好⋯⋯」

我話語未落,Yoyo就插嘴:「我都想多一日就多一日⋯⋯只係要知道遲早都要面對。放心,我唔係怪你。」

Yoyo輕輕地捉緊我嘅手。

「你唔想同我留係到?無嘢啦⋯⋯對唔住,係我太任性。」

「唔緊要,你唔洗咁無自信。」Yoyo摸一摸我頭再講:「我都唔知留係到係唔係好事⋯⋯所以答案係想又唔想。唯一可以肯定嘅就係,我哋無可能唔而對其他人。」

Yoyo交出一個模棱兩可嘅答案。

Yoyo再講:「最少暫時我會同你一齊,陪你遠離他人,再兩人係呢到生活一陣子。」

迫不得意先一齊被困喺到,所以Yoyo果然都係想走?

第五話 完
Push
tb
印仔最鍾意
第六話 一生都不出去也好

呢個世界就好似為我度身訂做一樣,世界淨係得我同我愛嘅人,其他會傷害到我、或者令我痛苦嘅人都唔係到。

但係,我女朋友卻好似唔想留係到,咁樣就同我想留係到嘅期望形成衝突。

「係呢到,你唔洗為其他人而耽誤自己嘅生活。」Yoyo概括我嘅說話。

「唔使再面對其他人,呢個空間就好似為咗解決我嘅煩惱而出現。就好似當初我哋嚟日本嘅原因咁,逃離所有嘅人。」我回憶住我喺香港嘅日子講。

「唔係逃離,你只係搵一個能夠為自己而活嘅地方。」Yoyo安慰我。

「點都好,諗到唔會再有其他人騷擾我,我就覺得成個人輕鬆晒,終於唔使再咁辛苦。」

我亦都無打算積極咁樣去搵出口,既然喺度可以舒服地生存,點解我要出返去原本嘅世界受苦?

原來嘅世界裡只有苦難。

「你諗住一世都唔出去?」

一生都不出去也好,呢度有唔少嘅商店可以俾我哋慢慢行。

「可能就係唔想,有你。」我答。

「我會陪你。」

「多謝你。」

「之不過,就算你想一世都留喺度,外面嘅人唔會畀我哋如願以償,佢哋一定會將我哋拉回正軌⋯⋯正常嘅世界。外面嘅世界唔會接受異常嘅事、唔會接受小眾。一定會有人嚟干涉⋯⋯嚟救走我哋。」Yoyo凝重地講。

「異常嘅事。」

「就好似你無可能一世都留喺自己間房唔出門口同人接觸,你阿媽或者朋友都會拉你出去返工。因為人人都返工,唔返工嘅你就係異常。因為人人都要面對生活嘅痛苦,所要你都要一齊受苦。被人拉落水。」

「地下街就係我間房。」

「豪華睡房。」Yoyo笑道。

「我哋可以喺到做個奢華嘅御宅族。到時候外面嘅人想嚟帶走我哋嘅話,我哋就賴死唔走再趕走佢哋。不過佢哋首先要知道我哋失蹤,或者知道點樣入嚟。」我打趣地講。

講完出口,嗰種覺得自己唔係正常人嘅諗法又浮上嚟,果然我從來都唔係正常人。

我果然係異物。

我從來都係違反常理、違反正常嘅存在。

就好似呢個唔合常理嘅地下街咁。
「你想一世都唔出去?」Yoyo 再問我同一條問題。

「可以多一日就多一日。更何況我哋而家搵唔到出口。」

可以嘅話,我想將自己封印係呢到,咁就唔洗面對出面嘅一切。

「一世都唔面對外面嘅世界、唔面對自己有人係冇可能。」

「呢到就係嗰個可能。就算係一世,我都想喺度拖多一日就一日,希望所謂嘅救援人員唔好咁快到。」

「傻豬。」Yoyo輕輕敲打頭頂再講:「只要係你嘅決定,我都會支持我都會跟隨。所以你放心,無時無刻都有我撐住你同保護你。」

「總之,呢一刻、呢一度,世界就只有我哋。」我講。

「咁我哋要好好珍惜呢段時間,我哋僅餘嘅時間。」Yoyo語畢,臉上就陰沉起嚟,但又好快回復笑容。

呢個迷宮依然係二百米嘅循迴。

第六話 完
第七話 當世間明路行盡了

我同Yoyo奔波勞碌左一日之後,最後喺一間便利店嘅員工休息室入面搵到有一張單人床,我哋開心到攬住一齊勁快瞓着咗。

我哋係香港嘅時候根本就無地方可以一齊瞓。

就喺半夢半醒之際,我嘅記憶猶如幻燈片般放影。

大學畢業之後,我同Yoyo就好似一般嘅大學生咁,被迫出嚟社會工作。

因此,我就不情願地喺社會浮浮沉沉。

我同Yoyo見證住對方由大學生文青、休閒嘅着衫風格,蛻變成單調而且沉悶嘅formal或semi formal嘅工作服。

大學畢業之後嘅第一個11月1號,我哋一齊坐地鐵,我哋一齊見證八達通拍卡聲改變,又由聲音去宣告我哋唔再年輕。

我哋由滿腔熱血,自由自在、每日都有唔同冒險、唔使為錢煩惱嘅大學生,退化性為每日都要返工、為錢煩惱、對生活失去熱情、唔失去自己、重複住每日工作嘅齒輪。

被迫走喺社會鋪設嘅路上,每日都同嘔心嘅感覺搏鬥。

即使我想上位,能力較差嘅男人嘅仕途永遠都比我好。

我行得好慢。

當身邊嘅朋友都升職加薪,而我連月薪18,000都未去到。

當同輩都有明確嘅工作目標時,我仲係搞唔清自己想做啲乜,只係因為要錢而被迫住返工。

人人都行得比我快、比我遠。

但係錢我又係搵得多,交完家用同各樣開支,我得返了屎咁多錢去玩。

出去玩都要就住就住洗錢,理應開心嘅遊樂,一去到畀錢嘅時候就會因為諗起銀行結餘減少而扎心到徹夜難眠。

然後,因為經濟不景氣,公司就解雇咗一大堆人,包括公司底層嘅我。

拮据之際,老母仲要求加家用。
當我想享受失業嘅自由時間時,朋友多番勸我盡快回到朝九晚五變返「正常人」、老母鬧我唔返工不務正業、就連自己都因為覺得偏離正道而責備自己。

「隔離屋陳師奶個仔同你讀同一間大學又同一年畢業,人哋做到銀行經理啦!你睇下你幾廢、行得幾慢呀!」

「我?我俾開三分二人工做家用呀。屋企人嚟㗎嘛,對佢哋好啲都正常。咩位,你俾咁少?搞錯呀。我理得你辛唔辛苦!我養咗你咁多年唔辛苦㗎,拎你少少錢都嘈三嘈四。」

「讀咁多書,大學都畢埋業,竟然匿埋係屋企乜都唔做,搞錯!話想抖下喎,懶就懶啦咁多藉口!」

老母、朋友、樓下保安。

連停落嚟休息都唔被允許。

落後於同輩。

屋企人嘅逼迫。

生存資金嘅缺乏。

天旋地轉。

呼吸困難。

窒息。

壓力。

希望。

社會壓迫,自身被打到體無完膚。

已經唔想再醜陋地掙扎。

最後,青梅竹馬阿星自殺,成為咗壓垮我嘅最後一根稻草。

阿星係我嘅青梅竹馬,佢由細到大都同我一齊玩,幾乎我做嘅每一件事佢都支持。

佢算係Yoyo之外另一個無條件全力支持我嘅人,亦都係會聽我訴苦同講心事嘅人。

阿星自殺當日嘅早上,佢如常咁約咗我出去做gym,我完全睇唔出佢有咩唔妥嘅地方。

當時,阿星仲同我打氣話生活會變得更好,話我會好快就搵到份新工。

另外,阿星仲即時過咗五萬畀我應急。

因為佢平時都會不為餘力咁幫我,所以佢畀錢我嘅時候我無覺得有乜唔妥。

我開頭同佢講話唔使咁多錢,但係佢點都要我收咗佢,仲話唔收做無friend做,於是我勉為其難咁收咗佢,仲承諾半年後就會還錢畀佢。

阿星搖搖頭叫我收好佢,同埋要好好咁洗咗呢筆錢,唔好還畀佢。當時嘅我面對佢強硬嘅態度只能夠暫時點頭,之後先搵機會塞返啲錢畀佢。

然後當日深夜時份,我就收到佢上吊自殺嘅消息。

阿星喺自己房上吊,佢上吊時穿上大學系soc嘅hoodies同牛仔長褲,彷彿同人講佢仲未走得出大學嘅生活。

但係阿星嘅想法我哋只能夠猜測唔能夠確認,因為佢無留底任何線索畀我哋。

原來嗰五萬蚊係佢嘅臨別禮物。

世上唯二支持我嘅其中一人死咗之後,我馬上呆到思考唔到任何事。我彷如在飛行途中折了一隻翼嘅雛鳥,身體隨地心吸力自由落體,然而我永遠都著唔到地,因為地面已經不復存在,我只能往無底嘅深淵無了期地墜落。

第七話 完
Push
第八話 毋須見光也許更美妙

我唔知喺被竇入面瞓咗幾多日,世界唔知道變咗黑同白幾多日,電話拒接、燈無開、門已鎖、嘢唔食,任何人都接觸唔到我。

我唔想走出去,因為我知道我一走出去,所有房出面嘅人都會要求我做啲嘢。

老母會要我返工交家用、朋友會要我放低阿星嘅事走向未來、三姑六婆會要我似返個大學生力求上進。

我唔想,我真係好累,他人總係擅自地對我期待再擅自地對我失望,咁樣真係令我好大壓力,真係令我透唔到氣。

過去喺背後支撐住我對抗呢啲期望嘅人無聲咁走了。

灰暗嘅世界內,唯一令我覺得自己仲存在嘅事就係自慰嘅時候。

我都唔知點解同唔知幾時開始,每當喺被竇瞓唔著嘅時候,我雙手就會慢慢地撫摸我嘅身體。

在陰唇打轉數圈,感覺陰道內出了啲水後,我就會用手指將水撩出嚟,將水塗喺豆豆到。

整個陰唇都沾滿水後,我就將一隻手指放到洞內,唔會放到太深,去到手掌磨擦到豆豆嘅深度就夠。

我另一隻手則揸住我一邊乳房,用手掌去磨擦乳頭。

雙手開始各自嘅任務,電流隨即閃過腦中,痛苦嘅感覺逃逸無蹤,世界終於回到正軌,我亦能感覺到自身嘅重量。

只有呢個時候,我先覺得自己活著。

高潮過去,失落感有如堤壩決堤般湧入我心房,我就好似被源源不絕嘅洪水衝擊著,再隨水流漂留到未知嘅地方。

折翼嘅雛鳥終於墜落到深淵嘅底部,嗰到係一條急流。

雛鳥無選擇權,只能被洪水推著走。

或者雛鳥掙扎一下嘅話可能可以游到返岸上 ,但係雛鳥無一絲反抗嘅念頭,佢任由自己被水流擺佈。

喺悼念故友時竟然要靠自慰嚟獲取生存感,我對此產生咗劇大嘅罪惡感,但我又唔敢自殺。

為咗平衡心理,我每次自慰後,我都會用𠝹刀喺手臂上唔接及大動脈嘅地方劃坑。

咁樣做好可恥吧?

時間唔知過咗幾耐,某日有一絲陽光滲透到我嘅灰暗世界。

嗰一線光穿透灰暗世界嘅外牆,光線有如鐳射光般將灰暗嘅天空打碎,天空碎裂成玻璃片散落一地。

光線嘅形態轉換成Yoyo嘅身姿降落到河岸,Yoyo一手將雛鳥搵上嚟,雛鳥離水嘅一刻化成全身赤裸啲我,我再倒在Yoyo嘅懷裡。

「我哋一齊走。」Yoyo講。

「走?」我氣若游絲地問。

「我哋去Working holiday,日本。」Yoyo將一張A4紙遞畀我,再講:「你做埋身體檢查我哋就可以出發。」

原來Yoyo幫我申請咗去日本Working holiday visa,佢幫我諗埋點樣離開。

一年嘅working holiday。

我一直都想去日本走一轉,但係從來都無辦法下定決心走出去,因為喺香港實在有太多嘅牽掛。

Yoyo試圖幫我做決定,引領我做出我以往唔敢做嘅事。

「咁樣你份工點算?」

Yoyo依家算係撈得好掂嘅fresh grad,依家係銀行做月薪35K嘅B2B seller,客觀上算係唔錯嘅職業。

「辭咗職,我會陪你。所以,一齊走出去,一齊走出呢個困局。」Yoyo微笑得好似一個天使,佢伸出手等待我嘅回答。

Yoyo為咗我願意放低一切,帶我去一個陌生嘅地方闖蕩,為嘅只係帶我遠嚟痛苦嘅來源地再重新出發。

而且,我作為勞動社會嘅負累、屋企嘅蛀米蟲、朋友間嘅異物,我哪有留低嘅理由?

反正全部人都想趕我走,反正我就係格格不入,反正我就唔能夠變成正常人,咁不如就咁一走了之,

於是我向Yoyo伸出手,請求佢再拉我一把。

Yoyo同我就係咁,係無通知任何人嘅情況下私奔去日本。

離開正常嘅異物。

異物被移除。

喺日本,無人會對我呢個外國人再有期待,我身上嘅重壓亦隨之散去。

關於過去嘅夢就喺呢到停落嚟。
push
Pish
大學畢業到返工嗰下真係好大轉變
「醒呀!!!」

「呀!!!」

突然有把男聲大叫,我猛然地由床彈起身,左顧右盼卻一個人都見唔到,就連Yoyo都唔見埋。

空間忽然震動起嚟,天空傳嚟碎裂嘅聲音,一個紅色有如足球般大嘅光球飛到我眼前停落嚟。

「咩嚟⋯⋯」我試圖伸手去摸眼前嘅奇怪球體。

點知嗰個波毫無預警地變化起嚟,我嚇到馬上縮手。

光球化為人嘅形態,一個青年男人嘅體態,然後球體傳出一把熟悉嘅人聲:「呢到係盡頭⋯⋯唔可以⋯⋯太耐!Ivy!」

叫我!?

係阿星嘅聲音!

「星!係唔係你呀!」我問。

「我——」光球嘅話語未落,就綻放出耀眼嘅紅色光芒將成個空間連同我包裹起嚟,就好似要將我吞噬。

「呀!!」我再次大叫起嚟。

「Ivy⋯⋯Ivy⋯⋯」另一把聲音呼喚著我。

我張開眼睛,同樣嘅床,然後Yoyo就坐咗喺我側面,憂心戚戚咁望住我。

「你無事呀嗎?發惡夢?」Yoyo問我。

光球唔見,Yoyo返嚟。

「夢中夢⋯⋯?」我喃喃自語。

夢見過去,醒來後都仲係夢,所以我先會夢到奇怪及可疑嘅光球。

再次醒來,大概依家先係現實。

不過,可能呢到都係夢境世界,我只係未醒?

係夢嘅話,呢一切奇怪嘅嘢都有一個合理嘅解釋。

不過,我硬係覺得唔係夢。

「唔洗驚,無事嘅,我喺你身邊。」Yoyo安慰我。

若果依家係夢,呢份溫暖唔通只係幻想?

所以,呢到唔係夢境。

我估計

第九話 完
第八話 完  

修正
第九話 一街商店繼續掃

第二朝,我哋又拖住手再次探索呢個地下街。

我想留喺呢到,但我feel到我女朋友Yoyo想盡快返到原來嘅世界。所以,我只能夠令佢無辦法離開或者令佢主動想留落嚟。

其實我都唔知依家係咪朝早,因為已經冇太陽,而且所有顯示時間嘅裝置都冇更新,我哋只能夠暫時假定佢係照做,因為呢個係我哋起身時間。

我哋首先去咗一間服飾店,我哋隨便喺貨架度拎起一啲裙或者衫褲,睇啱嘅話我哋就會原地換衫,更衣室都唔去。

試咗幾十套衫之後,最後我就揀咗一件無袖薄款牛仔恤衫,下身就夏季卡其色西裝五分褲,再用紅色發帶喺我頭嘅側邊綁咗個蝴蝶結。我特登扣少幾粒鈕,等對波可以露多啲位出嚟,反正都唔會有人屌柒我着到咁性感搏乜,咁就不如着返自己鍾意嘅着法。

Yoyo 就揀咗件中袖寬鬆荷葉邊一字領露肩衫,下身就白色寬身碎花邊長裙,充滿着少女嗰種輕飄飄嘅感覺。

「你好靚。」我講。

「你都係。」Yoyo答。

平時,我哋兩個都唔會着到咁。

平時喺香港嘅話我都係會着衛衣或者普通T恤就算,費事着到咁暴露俾人影上網。至於Yoyo 平時都淨係着褲好少着裙,佢就因為曾經俾人偷拍裙底所以太敢著裙。

所以,呢隻算係我哋第一步嘅解放,或者終於可以做返自己。

最重要嘅係我哋可以唔洗理價錢咁去揀衫。

我哋任由我哋嘅舊衫留喺衫店嘅地下,然後就大搖大擺咁離開。

之後我哋走咗入一間遊戲機中心玩。

收銀處收銀機冇鎖好,所以我哋搵到打開唱錢機嘅鎖匙同埋一大堆現金。

我哋用咗幾萬Yen去夾公仔,每一次夾唔到之後都會一拳打落去部機到發洩,成個人精神爽利哂。

我哋後來就玩咗籃球機,我爬咗上部機度,左手放個波入籃,右手喺籃底拎返個波出嚟再遞個波畀左手再入籃。透過呢一個無限入波大法,我成功突破最高分數。
玩完一大輪之後我哋都肚餓,於是我哋就去咗一間睇落去幾精緻嘅咖啡廳搵嘢食。我哋喺佢嘅雪櫃搵到兩份日式拿破崙意粉,於是我哋就放落微波爐叮翻熱佢。

之後我哋仲借用咗佢部咖啡機沖咖啡。我首先將啲咖啡豆磨成粉放落chamber到,將chamber鎖落機械嘅出水位,然後㩒制出水並同時施加壓力去萃取咖啡。另一邊廂嘅Yoyo就開始用蒸氣打奶泡,等待咖啡沖好嘅時候佢就可以加落去做成latte 。

「你拉個心好靚喎!」我讚Yoyo。

「你叮嘅意粉都好好食。」Yoyo揶揄我。

「收皮啦。」

我哋打打鬧鬧下就食完嘢同飲完咖啡,我哋隨手將啲碗碟同杯扔落洗碗機,扔爛咗幾隻之後開機洗嘢。

我哋將咖啡店入面嘅喇叭拎走,將佢藍芽接駁我嘅手機度,再用最大嘅音量播放我手機入面嘅歌,然後大搖大擺咁行走喺條街到。

睇衫果然係女人嘅天性,我哋今次去咗一間賣Cosplay嘅配件同衫嘅鋪頭。

我同Yoyo各自拎咗一套動漫常見,係啲日本初中生番長着嚟打交嘅衫,我哋用白色繃帶綁住上身,再喺外面披一件黑色嘅西裝外套,手持一支木刀,下身就一條寬身長黑色長西褲。

我哋仲拎咗佢啲化妝品嚟用,畫咗個眼妝之後我哋就擺晒啲勁奇怪嘅甫士影相。影相嘅相機都係喺呢間鋪到偷返嚟,係一部即影即有。

呢啲先係真正嘅享受人生,想做乜就做乜,冇人阻止你、冇人對我嘅生活習慣或者做嘅嘢指指點點。

冇壓力嘅生活先係生活,雖然呢個空間有啲莫名其妙,而且或多或少都有啲不安,但係喺呢個奇怪嘅地方我反而更有生活而唔係生存嘅感覺。

比起喺香港生活嘅時候,依家嘅我先係生活緊。

唔洗再理他人嘅目光、唔需要同人比較步速、唔洗再慢無目的咁返工。

如果我依家喺香港嘅話,一定會俾人話我不務正業、遊手好閑、不求上進、浪費社會資源、懶、掛住玩唔搵錢養家好不負責任,每個人都期望我要為父母而工作、為追上眾人嘅步伐而工作、為公司而工作,只要我唔附合呢啲社會主流嘅期望我就係一個萬惡不赦嘅壞人。

但係有冇人諗過我?我都想為自己做啲嘢,就連我自己都無為過自己做嘢。

我做唔到無視他人、外在而嚟嘅期望,我知道理論上我唔需要理會他人嘅評頭品足,但係知易行難,無數投放喺我身上嘅期望無處梳道,最終全部都壓喺我身上令我苦不堪言。

現在,無Yoyo同我以外嘅人,呢啲期望一下子化為星塵消散,壓喺我身上嘅重擔亦消失得無影無形,我成個人煥然一新。

Yoyo對我嘅期望?

Yoyo對我嘅期望應該係世上唯一令我覺得適服同溫暖嘅期望,絲毫無覺得反感。

特別嘅人。

唯一嘅例外。

更重要嘅係我知道Yoyo真係愛我,而且係無條件支持我同企係我身邊嘅人,所以Yoyo並唔會為我帶嚟壓力。

第九話 完
Push
第十話 不再受騷擾

影完相我哋打算換返衫嘅時候,我情不自禁地對Yoyo上下其手。

Yoyo脫淨內衣嘅時候,我突襲般錫落去。

Yoyo好快意會到我嘅意圖,我哋一邊錫一邊慢慢咁坐落地下。

我哋將cosplay衫當係地氈,然後瞓落地板上繼續熱吻。

我雙手伸入佢胸圍入面挑逗佢乳頭,Yoyo隨即發出「嗯呀」嘅喘氣聲,乳頭亦慢慢咁硬起嚟。

不甘示弱嘅Yoyo用佢瘦長嘅手指劃過我後頸,再撩撥我耳背,敏感嘅我打咗個冷震但又適服到欲罷不能。

Yoyo乘勝追擊,佢將更一隻手伸到我內褲入面,然後先用兩隻手指磨擦我嘅陰唇外嘅豆豆,感覺到我陰道濕潤起嚟起佢就將手指放到我裡面。

Yoyo將手指放入嚟嘅一刻我全身酥麻到顫抖起嚟,下半身乏力但感覺被放大幾十倍。

Yoyo另一隻手解開我胸圍後將頭陷進我嘅胸脯中,然後開始喺我乳頭上打住圈舔。

「呀~嗯~」我放聲地叫出嚟,反正無人聽到。

「舒服?」Yoyo講完就輕輕咬我耳仔。

「嗯嗯~」我點頭回答後Yoyo就用力地吸我乳頭,爽到我大大聲「呀」咗出嚟。

總唔能夠得我自己爽,我都伸手到Yoyo內褲中,發現原來佢已經濕晒,我馬上就將兩隻手指插入去再用手掌磨擦佢陰唇嘅豆豆。

我哋互摷一輪後就好有默契69起嚟,發揮舌頭嘅最大功用,不停挑動對方嘅豆豆。

首先高潮嘅係Yoyo,然後係我。

完事後我哋兩個分別大字型咁攤係地上喘氣,望住對方微笑,然後又忍唔住親吻。

呢次係我哋第一次「野戰」。

不再受任何掣肘同埋約束後,呢個算係我哋暫時做過最大膽嘅事。

或者「野戰」可以視為我哋對舊世界嘅告別
休息咗一段時間後我哋就開始肚餓,於是我哋打算出去搵餐廳食嘢。

本來我想拎埋個喇叭出去,點知佢無晒電唔著,所以我就擺埋一邊差電。

今次我同Yoyo想去食日本嘢,於是我哋去咗間和風餐廳,一推開門,我就即刻閂返門走出嚟。

「咩事呀?」Yoyo好奇地問。

「我好似有啲眼花⋯⋯不如食第二啲嘢?」我頭也不回咁走去另一間餐廳。

Yoyo拉住向前行緊嘅我問:「做咩唔入去呀?同埋搞咩你面都青晒嘅?」

「咩呀⋯⋯我無面青呀⋯⋯」我心虛地回答。

「入面係咪有啲嘢?」Yoyo問。

我擰歪面答:「⋯⋯無嘢呀⋯⋯我唔想食日本嘢咋突然之間。」

「你好古怪。」Yoyo無視想走開嘅我走向和風餐廳。

「哎!?」Yoyo想推門之際,門向內被人拉開。

幾個人由和風餐廳入面走出嚟,我老母、我前老細、阿星同埋幾個中同。

「吓?」我不受控地叫咗出聲。

正常嘅話應該係吞吞吐吐咁講出眼前嘅人嘅名,但係我無,因為實在太震撼。

我內心不斷翻滾,無力感湧上心頭。

完了吧。

一日嘅自由,一日嘅壓力解放,遠離他人無理期望嘅一日。

入侵,我嘅世界被我想拒絕嘅人入侵。

我怔住咁企係原地,對方嘅出現就好似宣告著我被搵返去社會。

我嘅呼吸急促起嚟,我個人就似浸親緊開始透唔到氣,然後開始天旋地轉,我雙腳突然乏力,我無力地跪坐喺地上。

嗰三個人驚慌咁上嚟睇下我點,但Yoyo已率先踎低咗喺我隔籬。

Yoyo輕聲地對我講:「話咗啦,外面嘅人唔會放過我哋,無論如何都會拉你返去。」

不論係Yoyo聲音定係其他嗰三個人嗌我,佢哋嘅聲音都唔能夠傳入嚟我耳朵裡面。

然後,我意識中斷。

同時,獨留cosplay店嘅喇叭忽然啟動,傳出收音機接收不良嘅「沙沙」聲,然後有把斷斷續續嘅人聲講:「⋯⋯沙⋯⋯失蹤⋯⋯地底街⋯⋯沙⋯⋯情侶⋯⋯兩者皆可 ⋯⋯」

第十話 完
新故lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞