兩年半內,逾40萬名香港居民經機場離港,而且幅度越來越大

266 回覆
551 Like 11 Dislike
除以14億
何啟明表示,本港建築地盤職安健持續得到改善,2021年錄得工業意外8,865宗,較2017年的11,077宗下降20%,同期千名工人的意外率由17.2%下降至15.2%。其中,建造業的意外數字由2017年的3,902宗下降20.3%至2021年的3,109宗,同期千名工人意外率由32.9%下降至29.5%。

繼續吹
典型傳統報乜信乜
呢個post個傻9肯出黎講兩句未

不得不承認,移民已近尾聲
https://lih.kg/3284420
不怕香港仲有7百萬人
前日先有人話移民潮已完
又有堆話根本冇人走

不得不承認,移民已近尾聲
https://lih.kg/jxnfPS

有咩事連登吹到好撚大,點知現實一D事都冇
https://lih.kg/jxhABT
放心
佢地會拉埋成家族黎
1變4,
4變12,
慢慢就人口增加啦。

再加上有專才計劃,
專才家屬可以用受養人黎香港,
免費讀書的。
咁又多一批人了。

所以,
信政府,唔怕啊!
咁點解釋意外數下降
而家工業意外只計天秤咩
曾蔭權-》梁振英-》林鄭-》李家超

已經係一路下行,政府由官僚變猶豫,再變廢加冇誠信,再變發爛渣彈弓手

下一任整件只講普通話嘅廢柴我都唔意外
CEng 轉都唔洗轉直接去英國開工
香港設計質素真係越來越差
結果複雜設計真係英國做返
開工少左咪工業意外少左
大鑊野多左就真既,
宜家係計量定計質先
唔結婚嘅,要強逼結婚
冇走 你地又鬧人廢
準備走 你地又話講到2046都唔會郁
走咗 你地又話人講風涼話 心地差

尖酸撚立於不敗之地
仲有地鐵係咁出事
移民人數英國可能只佔50%左右
有好多屋企人在美澳加拿左公民護照
帶埋香港出生子女走.

近期撞到D friend傾開計. 真係好Q多人移民
我所識既都十幾個家庭移左民.
來緊港共繼續23條,又兇九市民.
仲搵D鷹派治港. 又攪死香港法律
更多人會走.
最重要中共繼續同老美鬥. 又疑似想玩閉關鎖國.
如果未來幾年仲可自由走人,
香港人流失率係流血不止.
自從放開出入境限制之後,睇多一兩個月就知實數嫁啦

你去旅行冇理由去兩個月㗎嘛
最多減埋讀書同working holiday,但後者有歐洲學生嚟香港抵消返條數,頂盡都係差幾千
真係唔好再等啦
要走真係今年內好過去
情況只會越黎越差
你依家習慣返覺得仲接受到
但當你想走果下已經太遲

當然唔諗住走既。。應該唔會入黎睇
尋晚d人多到仆街,少四十萬其實唔多覺
其實點計40萬,圖又話3年22萬幾?
到時唔知輪唔輪到香港人咯 大陸人無限補充
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞