豆柴返左屋企3日,依家淨係1日1-2餐,好擔心

88 回覆
0 Like 39 Dislike
如果驚就去睇獸醫磅磅重睇下佢而家夠唔夠秤
頭2日新地方緊張仲有見到你個樣先咁姐
等佢習慣下新環境, 觀察多一個星期先, 食到少少野都ok
狗仔唔識飽
幼犬唔食野 又屙嘔睇醫生吧啦 今晚就去
睇完就唔洗緊張
呢兩日唔睇醫生,過兩日又打鑼咁話農曆年冇醫生睇
仲要寵物店買,嗱嗱聲去睇醫生做基本檢查先,香港寵物店9成9都係上面運落來,有幾健康自己諗
一陣試下浸糧再餵
我都諗住聽日帶佢去睇醫生
豆柴自然唔會食得多
個胃仔都細啲
試下餵雞肉
撕碎啲
天下間沒有小狗不為食
放一個同佢差唔多既公仔陪佢
放多個鬧鐘係佢附近
寵物店同佢1月9號打左第二針(有針卡),第三針就我自己2月9號帶去獸醫到打
依家睇針卡打完7-10日先起效,唔知係咪副作用,所以無乜胃口
點解要鬧鐘?
多謝巴打提醒
模擬返個狗媽媽個心跳,佢會安心d
全對
即係放一個鐘仔喺隔離,的達的達咁樣?
其實一帶走就要先睇一次醫生做檢查啦
你睇咗先啦
狗b既話食屙訓玩 呢4個indicator夠哂
見到野食活唔活躍? 夠活躍唔會差得去邊
訓夠唔夠暖
屙會唔會爛
有冇精神玩
如果唔係突發既話你呢刻帶去睇獸醫都係會話頭一兩日觀察下先
最好一兩星期先真係深入check
真係驚你就睇醫生 當然你第一次真係養會擔心d係好正常
所有野都正正常常既話就注重溫度 唔好凍親佢
依家會食不過係慢慢食,食唔哂,可能食埋得幾g,唔似17號晚係好似餓狗咁
中午玩就好活躍,頭先醒左玩左陣就還好
訓覺成日幫佢蓋被仔
今日無屎屎,前日琴日就有屎屎,每次都兩三條正常既屎屎
我怕睇多幾日真係咩嚴重事就大獲,所以聽日就帶佢去睇醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞