【Playing with the Boys】《病港II》(63)

1001 回覆
1009 Like 12 Dislike
「……」我好像猴腦的意志更低沉。

好像
有大有細係可以 無問題 但個差距大左d
唔知師兄有無玩過mh
今次隻病瘦比我既感覺就好似mh配信任個條特別細既水龍咁
呢幾篇好正好刺激 推
我係諗起雪獅子 vs 雪獅子仔
以為要斬隻9彈彈既雪獅 點知係隻區都唔識過 2刀就死既獅子仔
仲要比佢打到差d死
我都好似試過 個陣玩mh2g
唔知猴腦會唔會入埋協會做顧問
睇怕架飛機會同俾佢哋撈咗返去發展科技 唔好俾我講中
震撼教育完猴腦再帶多另外幾個公子喺外圍行個轉應該之後主動幫手唔講錢
差唔多又係時候接龍

失敗了吧
失敗了吧
墨巴生理時鐘正常返
失敗了吧
無文了吧
失敗了吧
岩岩訓醒 等陣出
push
你個生理時鐘好似教得唔係好啱喎
我帶著身心俱疲的猴腦,到酒吧中休息片刻。

他點了杯喝奶茶,補充大腦糖分。

病者國度收集得來的資料片段,我全都播放予指揮所的部隊高層看。

在場有位抄寫員,負責文字記錄片段內容。

「打完大交嚟?」同場的范世京留意到我傷痕累累。

「有隻叫觀察者嘅特殊品種,仲有嗰隻弒神者,佢哋主動追出咗病者國度,打咗幾個回合。」我簡單說明。

「咁搞掂咗佢哋?」

「未。」

我沒有殉職,已經要求神拜佛。

椅子尚未坐暖,外頭忽然傳出陣陣起哄聲音。

我們和南淵病獵對望了眼,立即離座行出帳篷查看,竟見兩米多高的弒神者現身水面,滿身濕漉地徐徐踏上沙灘。

「嗚──」南征病獵吹響號角。

一隊五人的南征病獵優先上前,作為抵擋弒神者的第一道陣線,舉著圓盾提矛衝鋒,應變速度可謂十分快。

弒神者彈響手指,倏地釋出腦波精神力,五人動作馬上靜止,陷入奇怪的思緒中,弒神者張臂上前熊抱他們,其後體溫極速升高,像高溫的鋼塊般可融入其他元素雜質,五人肉身都陷進弒神者身軀,彷如人間蒸發消失,就好像陽明山莊那次。

「What the……」猴腦驚呆了。

五名南征病獵只餘下的衣服和武器沒被吸收,統統散亂的掉落地上。

大家仍在判斷情形之際,秦狩一馬當手持著長錘衝前:「圍封!」

「啪格──」秦狩極度勇猛,強制突破弒神者的精神封鎖,長錘一擊揮向弒神者臉龐。

「嘎嘿嘿……」力度大得幾乎讓弒神者頭顱扭轉,有半排牙齒飛脫。

弒神者不打算白白捱打,被擊中當下左掌擴展變形成可怕的粗臂,就要摑向收勢未完的秦狩。

秦狩冷眼盯向來襲的巨掌,卻沒表現出一絲驚惶。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞