=LOVE/≠ME/≒JOY討論區第61回:祝齊藤なぎさ前程似錦!

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我仲未從尋日既事抽離到,變左反社會人格
係你自己幻想啲日本仔會覺得橫濱好遠 寧願玩online
D壓勁到令間房跳電掣
https://www.youtube.com/watch?v=snMzXoqxDqQ
骨蛇真係唔去?
瞳妹

少年啊!災的未來靠你了

好似大左
瞳妹本身就大
錢就比左,但應該唔去了
用5000機票+2000酒店去見10秒,我驚老母都笑9我….加爆online talk算
係佢同愛月既身上, 見到娜同樹b既影子JOY既粉紅天使
sana哭了
哇勁好彩,聽左10分鐘就到我
平時maika我最少都聽1粒幾鐘....
舞香Sana對我係最重要
但重度程度點都仲係有d分別
假波
瞳妹瘦到一個地步係令人擔心.....
唔使擔心呢張p過的,睇片唔係咁
點解會有咁完美既女人
靚女又貼地,性格有趣,唱歌同演技都叻,又識煮飯

唯一缺點就係唔愛你
我雖然唔玩,但我4/30去會場裝炸彈炸死你...
幾有女優feel希望快d有劇拍
乜女優先
睇埋最新MV,我發覺JOY既潛力真係三隊中最強,宜家大部份成員既定位都清晰咗唔少

center:怜音,佢平均值的確算係最高,好多方面都唔足以入三甲,但又冇乜邊方面係最差果幾名,加上有空手道做吓宣傳,佢單馬尾有時都幾靚女

樣貌擔當:天野,愛弓,愛月,排名唔分前後,但勝在各具魅力,但點解天野會俾營運放係重心,邊個靚啲好主觀,亦唔係贏年齡輕,簡單而言,就係另外兩個平日太處於省電mode,性格同做事方式,仲有好多空間需要改善,但天野明顯心理上非常ready,性格上冇咁自閉,搵佢肩負起個重任都係好正確

舞蹈擔當:怜音,莉子,村山,第一首歌已經表達咗呢三個跳舞最可靠,跳舞同唱歌都係冇得呃人,一出手就知有冇料到

歌唱擔當:逢田,大西,村山,JOY裡面其實仲有幾個唱歌好聽既成員,包括愛弓,有睇過STU48就知佢把聲唱歌又係掂,但指原既女團,好似幾鍾意玩harmony咁去show自己既唱功,所以指原不單只要唱歌掂,仲需要嗌歌掂,即係港豬最唔鍾意而全世界都ok鍾意果種(繼續脫節啦港豬),所以就需要用上以上三位成員,論穩定就係逢田,但大西同村山果種每次辛辛苦苦就出事果種效果又好似幾得意(搞到自己好似有啲變態)

另一個全面成員,影子center:莉子,基本上怜音做到既野,佢都做到晒,而綜藝及MC能力可能更高,但營運選擇了怜音,這算是運氣吧,但見佢係MV既重要性一首比一首高,絕對係重點成員之一

真隊長:小澤,到宜家呢一刻,我都唔太清楚隊長係邊個,但個人覺得,現時最帶得起JOY既人,一定係小澤愛實,論MC力,隨時係最高,而佢亦都帶到好多之前做偶像既經驗俾其他成員,使佢地進步得好快,原本呢個位理應係愛弓做既,但指原之後應該發覺唔多對唔,呢條友係STU好似白活咁,加上性格問題,所以直接搵小澤黎加盟,呢個係我個人既推想

咁指原又會唔會放棄愛弓?當然唔會,佢就係知愛弓有佢既賣點,先至會咁去處理,最新MV已經睇到指原點樣用佢,盡量唔搵佢做主角,係啲用到既位至放佢落去,尤其是首歌既一前一後,最後既wink位,大配角等,反而第2part歌就冇用佢,但好正常,有時出外表演,如果冇得唱晒全首,係第2段有表現係等於廢,所以愛弓係JOY依然係重點成員,擺放佢行大谷同早耶路線更加係非常聰明,JOY係未來既表現的確值得期待!
而綜藝力方面,暫時未分到邊幾個特別強,其他冇乜提及既成員,因為留意得少,暫時冇乜睇法,當然唔代表佢地將來唔掂既,始終JOY都未有機會發力,所有成員都仲有好大既進步空間!
祝各位巴打身體健康、財源滾滾
新一年抽咩中咩,見mb就神對應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞