邊隻game 你第一次玩驚為天人

750 回覆
1113 Like 23 Dislike
一定係GTA3
改變世代既遊戲
gears of war 都正
不過我係(J)RPG撚, 買機果陣係買藍龍同lost planet先
https://www.youtube.com/watch?v=4ZxnL-yvFgM

因為係第一隻玩既online game
之前我都好驚所有恐怖野
但我啊哥同我講 邊洗驚 啲喪屍係打你 唔係咬你
之後諗一諗又真 真係唔再驚
Escape from tarkov
明知隔半年大更新一次就會俾人洗檔 重新玩過
但係每次都會玩得特別入神
又未話好驚為天人
不過比而家好多rpg 驚都更容易同更快代入到個角色
冇複雜嘅設定/系統但好易沉迷落去
同當時新絕對雙驕一樣咁好
而且歌好聽
真 教科書咁

估唔到h game 會咁好玩
成個蘭斯系列d設定正到爆
呢隻真係唔錯隻秋都幾好玩
本身遊戲性,支線就已經好豐富(相比起王道RPG式既主線甚至係支線更有趣,最受大家歡迎既Serana唔洗講,其他d組織既故事都好有意思)

然後再加埋有咁多mod,自己整個女主角,執到髮型,五官,體型,妝,裙,鞋全部靚一靚都仲得
第一次玩冇諗過地圖可以咁大,仲要每個地方都有支線,啲支線劇情仲好玩到可以當係另一隻game咁出。同埋殺一隻雞會令到成村人追我,如果殺咗個npc就會成條主線冇得做
古龍群俠傳,人生第一隻online game
Skyrim?
點樣bug?
孭住Chiral Artist搵Junk Dealer播Low Roar首Give Up真係救返呢個故事
https://www.youtube.com/watch?v=2hT8OBQj56I
啲主線冇點推進過入game就係為左周圍破壞同殺人

當年第一次玩估唔到香港有人整到隻咁利害嘅Game
super mario galaxy
Portal 1/2

真係好癲,第一身,同時要解迷同操作
氣氛仲要做得好不安,第一次俾部機械人射真係嚇親,Portal 1 後半劇情好正
Assassin Creed 2 完全比佢既遊戲模式同故事 Ezio簡直世一
未必關事
有時無意中都會玩到啲好驚為天人嘅舊game
個感覺係而家好多新game 俾唔到你

例如惡魔城之後都出現左好多類惡魔城嘅game
但惡魔城從未被超越
甚至新惡魔城都超越唔到舊世代嘅自己
玩過5好難玩番3同4
Ui+系統+畫面超進化
persona舊團隊巔峰之作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞