邊隻game 你第一次玩驚為天人

750 回覆
1113 Like 23 Dislike
樓主一講

回憶返
第一次玩 L4D 瞓底比喪屍圍
有返 Bio 1 回頭喪屍嘅感覺
成隻game美術設計都好好
啲造型又好
總攻擊ending畫面靚
當紅聲優,接近全語音,除咗福山潤太少講野
Ost勁好聽
戰鬥同育成都好玩,合persona有驚喜,每捉新面具都想去合
人物性格鮮明突出,小小中二病但唔會好尷尬
最重要,好多老婆

唯一缺點係sell學妹但學妹存在感極低
學妹個結局
Gears of war (2006),表示細細個被隻Berserker加埋死左個背景音樂嚇到瞓唔著,隻Game嗰時幾恐怖
It take two
同老婆玩

第一隻咁完美咁好玩咁funny既雙人3A大作game
好多關同啲關卡都好有意思
PSP 個機款第一次見嗰陣

如果 GBA 個機款設計係 亞古獸
PSP 就係 機械暴龍獸
我好鐘意踢波,以前有個團叫櫻花足球隊
仲好記得果時打暑期工賺幾千蚊砌部gtx460玩
等左年幾真正玩落仲要係貼符宣傳,用辛苦賺既錢玩到當時劃時代既game,有種感動
兜完一大輪再返祭祀場果下

個地圖設計真係世界級
hkjh.cc
江湖
Gameboy Pokémon金版,無睇攻略全日文。小學雞自己玩左2-3年爆機

我衣加都唔明我以前點解玩全日文完全唔識都可以爆到機
100日
Wow

當年黎講魔獸世界真係令人好沉浸式體驗
但唔係日日玩,因為老母限我一次玩一個鐘仲要唔係日日有得玩
Metal gear solid
人生第一隻online game龍族
聽講有99LV嘅戰神伊麵
不過細個小學雞唔識玩,加撚錯晒點
到後尾沉迷,都係升唔到幾多LV,上線同人吹下水就算
國戰邊境戰我諗有過千人一齊玩係爽嘅
大家記住
玩 game 一定係要跟 時代感

即係你睇 明日戰記
唔會覺得驚為天人
因為你已經睇得太多 變型金剛吖 復仇者吖
已經感官麻痹
胃口味蕾 已經養大咗

你一定要喺當下嘅先驅
得到最新嘅體驗
咁先會有 驚為天人 嘅感覺
ps2隻 數碼暴龍
WAR 3 信長
WITCHER 3
到今時今日我仲玩緊國際服
千幾個鐘了 仲係會一玩就好難停

以前gta 由鳥瞰到3d境
感覺變左外星科技遊戲
諗緊點解可以咁幸福可以玩到
Simcity2000?
當年一出應該屌打市面所有模擬遊戲
Rust
Gta vc
Witcher 3
Rdr2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞