[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(7) 紅蓮解放者

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
日 時:2017年7月21日(金) 15:00より19:00頃まで
    ※終了予定時刻に関しては、状況により変更する場合があります。

対 象:ファイナルファンタジーXIVをご利用のお客様

應該改白魔BUG

應該強化SMN同加快寵物反應

想太多

打O2S 上黃下黑要企正中間果陣, SMN召隻巴哈出黎擋住哂中間, 個個要靠估去企位, 果下真係屌出聲
日 時:2017年7月21日(金) 15:00より19:00頃まで
    ※終了予定時刻に関しては、状況により変更する場合があります。

應該改白魔BUG

想太多

打O2S 上黃下黑要企正中間果陣, SMN召隻巴哈出黎擋住哂中間, 個個要靠估去企位, 果下真係屌出聲

雙召....
真係多謝曬
新人留名,仲未過完試玩階段。未諗好玩坦定rogue

如果兩隻差唔多玩坦平時副本會排快過dps100倍左右

近排無乜精神玩,入到副本詩人可以鳩射完場,但又心痕七十之後轉玩暗騎/補
點抉擇好

無問題的,想hea的時候咪hea 囉

除去坦要帶隊呢個問題,
其實玩坦都幾輕鬆。

普通ID 唔駛點帶,識轉target 鳩打仇恨combo
開下防技咁又搞掂

打8人蠻神唔係開荒團有曬固定打法
Marco 講曬要做乜
識換坦明機制鳩下鳩下又ok

係打零式呢類最高難度副本
唔識帶隊唔識溝通真係好乃野

近排無乜精神玩,入到副本詩人可以鳩射完場,但又心痕七十之後轉玩暗騎/補
點抉擇好

除非想瘋狂追進度,如果唔係轉第隻慢慢玩無所謂啦

點抉擇好

宜家立即轉坦衝70
然後JOIN我隊零式
我地差隻坦

點抉擇好

宜家立即轉坦衝70
然後JOIN我隊零式
我地差隻坦

有隻41暗騎放置左係到唔想升

除去坦要帶隊呢個問題,
其實玩坦都幾輕鬆。

開下防技咁又搞掂

Marco 講曬要做乜

利申先 未玩過mmo,唔明咩係識帶隊

第二周打完會點呢

應該改白魔BUG

想太多

好有畫面
另外有時有d坦會將隻王拉到係正中間
之後...

除去坦要帶隊呢個問題,
其實玩坦都幾輕鬆。

開下防技咁又搞掂

Marco 講曬要做乜

利申先 未玩過mmo,唔明咩係識帶隊

MMO 通常都有特別高難度的end game RAID (e.g. FF14 的零式)
要由一班人去攻略
通常會一班人一野打,有固定組員的叫「固定團」
由街客七併八湊叫「野團」

一般野團都有主催者(Leader)
Leader 可以由任何人做都無所謂,不過好多時發拖號令的野都會有坦去做

由Leader 制定出隊伍配搭,例如各種機制的處理
越舊的Raid/ 副本都越固定打法
但越新的內容就有好多千奇百怪的打法
做Leader 對野團基本溝通能力

應該改白魔BUG

想太多

好有畫面
另外有時有d坦會將隻王拉到係正中間
之後...

話時話你地練到點?

第二周打完會點呢

好多新玩既人唔知零式個loot野機制

第二周打完會點呢

其實呢個機制真係幾煩
非洲人要比歐洲人花多幾倍時間

第二周打完會點呢

其實呢個機制真係幾煩

係點 唔係need 咩

第二周打完會點呢

其實呢個機制真係幾煩

係點 唔係need 咩

零式個機制係"一星期限開一次箱"
而唔係"一星期限拎一次裝"

第二周打完會點呢

其實呢個機制真係幾煩

係點 唔係need 咩

以一週做單位(留意reset時間是星期二下午16:00)
成功clear 零式之後,可以得到該層Token

如果當時在場8人在該週都未有Clear 過這層 - 2箱
有1-4 人曾經在這週已經Clear 該層 - 1箱
5人以上曾經在這週已經Clear 該層 - 0箱

其實震源配置放落呢張圖ABCD 位會唔會死曬?
利申我通常走到盡

利申我通常走到盡

唔會

利申我通常走到盡

聽聞冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞