士多貓被當捉老鼠工具慘被惡待 長期挨餓 營養不良感染惡菌

314 回覆
10 Like 230 Dislike
偷貓都偷得幾理直氣壯
義工唔鍾意就姐係你虐待貓啦
全世界得義工有資格養貓
嘩你咁都講得出成篇報道喺晒到唔餵野食又唔計??

有些店舖養貓捉老鼠,甚至為達目的任由貓貓長期飢餓,實屬殘酷對待動物。愛民邨一隻士多貓疑因為長期營養不良,結果免疫系統下降而感染隱球菌,身上多處潰傷,承受莫大痛苦。

Sam表示,最初認識這隻貓是在去年年初,當時士多用繩綁住貓貓,並聽說該士多為了讓貓捉老鼠,甚少餵該貓,還制止其他人餵貓。直到有人在今年9月4日於網上上載貓貓相片,看到貓貓極瘦,而且身上有多處結焦的傷口

他指,貓貓獲救後,發現肚內完全空腹,顯然已經一段時間沒有進食,而且身上越來越多瘡和傷口。他們帶貓看了7間獸醫,但醫治一直都沒有明顯進展,直到半個月前進行樣本化驗,才確診感染了隱球菌。他說:「可能是貓貓因為太肚餓而吃了雀鳥的糞便,但隱球菌通常要免疫力很差才會感染,貓貓可能營養不良令身體變得很虛弱。隱球菌如果上腦,有機會變成致命的腦膜炎。」
個肚完全係空 無食野
太餓搞到要搵雀屎食搞到病埋

睇完都仲話冇證據
你真係好撚仆街咁仲唔係反社會人格係咩
不過估到你條柒頭都係會講無證據證明架啦
on9我又開係義工
明明大家都為左貓貓比人救返而感到開心
得你依啲賤黎係個匿名論壇到屌
Dllm
但你係帶佢去睇醫生搵幫助嘅話會做到抗辯理由囉
甚至charge都唔會落
有證據唔報狗係都要偷
賤種就係賤種
你又知人地無報
仔你負審案查案?報道可以做證據?
定係又係貓異工就係證據個套
估撚到你真係仆街冚家剷無人性
有報道有相又唔計你呢啲花生友真係肉鳩酸
仔你駁唔到啦,開屌邊個唔識呀
偷貓死全家
仔報警啦,唔係好撚有正義感咁偷貓既咩
唔識捉,養隻做乜春。
呢隻野預左被淘汱
祝你呢啲鍵盤戰士都死全家
你又知人地冇報?
仲祝咩,你死晒啦,自己都中埋風,面都咁,仲要偷貓
駁唔撚到就你又知
果然無講錯你就係無視晒所有野
總之屌你偷貓先算
我既人生淨係可以靠睇住啲動物受苦
先可以拎到少少滿足感你老味無啦啦偷走佢做乜撚
異工愛貓撚死全家我天天打老虎而家即刻瘋狂上連登屌鳩你偷貓先
仔,你係咪文盲,就有屌你偷貓呀
你撐左咁耐唔知自己撐緊d咩
醫返好都晒藥費
駁唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞