士多貓被當捉老鼠工具慘被惡待 長期挨餓 營養不良感染惡菌

314 回覆
10 Like 230 Dislike
點定義佢嘅身份係"主人"?
只係因為將隻貓拘留喺某處就可以名正言順聲稱為"主人"?
你慢慢深思下
唔覺得係一樣
On9主人,捉老鼠,都俾隻貓食飽、健康先啦!
唔幫得嫁
同個店主講->人地點養貓關你撚事
唔好理->隻貓可以準備返貓星
救隻貓->連登仔:貓異工又偷貓

唯一方法就係念力集氣希望隻貓無事
貓貓而家要食一世藥 有心人可以幫手出啲醫藥費 或者試下有冇得接佢返屋企
其實share下都係幫手
係連登講真野得唔得架
一陣班癲狗又黎料
所以就可以偷?
行撚開啦屌你老母,做賊仲咁大聲
師兄你竟然認真數?
上面件柒頭最鐘意拋人浪頭
冇人應我 代表D咩
報來有鳩用咩,差佬來到就話街貓喂下佢

比人拎就話偷貓放養,呢家野你地放養撚最熟

搵得咁辛苦仲有幾單係連登拎出黎都咁開心

求其上google都搵到一堆鋪貓死係街既報道
咁又代表咩?
如果貓主肯俾人領養都好🙏🏼
慘 遇着個無良心既主人
冇主人何來偷
咁養法都可以當做主人
唔該連仔唔好再屌義工唔批貓比你地搞到你冇貓養
求其攞個罐落樓下,啲貓肯食就當隻貓係自己咪得

「癲狗」

站務台之友又衝出黎獻世
係咪所有支持放養既人都好似你依啲咁既質素
btw知你條柒頭純搵交拗,所以你再講咩我都唔會理你
你就當我怕左你啦
偷同救,角度唔同。但人哋真係可以報警,有料可以拉你
代表fact check左你地淨係偷D養得又靚又好既貓

扮block又要忍唔住偷睇
而家又講「我唔會再理你」,下次又繼續偷睇
跟住又講「你再講咩我都唔會理你」
偷睇咪偷睇囉,扮咩清高

攞光環真係咁緊要咩
上次有人執貓畀我踢爆,又即刻話你冇叫人通街執貓

好肉酸呀
期營養不良,結果免疫系統下降而感染隱球菌,身上多處潰傷

你對又靚又好既定義都幾奇怪下

用7個留言引用回覆洗咗一版留言,自己嘅講法係只係「留幾個表情符號」
而家又扮block唔block要偷睇

好心唔好成隻小學雞咁,正面面對批評ok?
惡意洗版阻礙討論,就影ok?

唔好好似上次咁打稻草人畀我當住咁多人踢爆,先嚟承認
似番個成年人,有番啲承擔,好冇?
btw知你條柒頭純搵交拗,所以你再講咩我都唔會理你
你就當我怕左你啦

用7個留言引用回覆洗咗一版留言,自己嘅講法係只係「留幾個表情符號」
而家又扮block唔block要偷睇

好心唔好成隻小學雞咁,正面面對批評ok?
惡意洗版阻礙討論,就ok?

唔好好似上次咁打稻草人畀我當住咁多人踢爆,先嚟承認
似番個成年人,有番啲承擔,好冇?

粵拼出錯字,再留一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞