滑雪滑雪再滑雪 (7)

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
有冇諗住再出發
我見搵親志賀酒店推介,D POST/廣告一定推 PRINCE, 估唔到野食唔太掂
我都打算BOOK 一之瀨
YES 打算落湯田中, 夜晚搵下有冇D小店,居酒屋咁
因為我去日本都鍾意4圍探索下D地方,諗住到時睇下可唔可以尾班巴士落山(6點咁上下, 食完的士上山)

龍王好冇玩呀你覺得
睇完你上面D留言,應該我都會簡 奧志賀,燒額山
第一日就可能一之瀨熱下身先
我果日比佢伏咗
佢比我個timetable 架尾班車特定時間先有
搭的士上山都一萬yen
為咗一餐唔係咁抵囉
湯田中夜晚你唔係有book 溫泉酒店其實真係冇乜野睇
佢嗰九個溫泉淨係開比有book 嘅人
我嗰陣d 居酒屋好多冇開
所以我覺得喺山下stay 一日+龍王 合理過上咗山落返黎
龍王我覺得用黎熱身同睇風景幾好 所以擺第一日
年尾再去
多謝推介 再做多次申手黨
CHING 你帶自己雪具定係每日去到雪場個陣即刻租
我諗緊轉場既時候雪具租借問題
你上到志賀玩係可以搵間鋪租幾日雪具,定係即日借即日還嫁

YES "搭的士上山都一萬yen" 就算我今次3個人分個個車錢都覺得唔係好抵
我喺酒店借
呢 d 應該周圍都有得借架啦
租幾日通常會平d
轉場冇咩關係架喎喺酒店附近借你滑返去還咪得
新手問, 可唔可以去越後湯澤滑雪場租到成身裝備, 第一次玩唔知有咩可以準備, 淨係打算帶件羽絨同著條厚雪褲去得唔得
係白馬留兩個月,二月尾走
有興趣可以約滑雪
Tg:
@ckccc123
大部分都可以租
護目鏡 護膝 護臀 護腕要買 記中嗰度好似有鋪

有冇巴絲人在札幌

買咗件褸US SIZE S (JPN SIZE M) 試咗一次唔太啱著,有sports depo單

3000yen拎走
有冇巴絲咁岩2月12 or 13係二世古有snowboard初學者上堂想Join
想三月去多轉 但我得五日
係咪得湯澤gala同輕井澤
快閃會唔會有 d好少少嘅場
五日淨滑其實都好長
頭尾都冇咗兩日
第一次滑,普通運動太陽眼鏡都得
想問下 其實如果距離雪場5分鐘路程 係咪通常直接著上身行去雪場就算 定你地會帶住啲衫去換
我要坐20分鐘巴士都著上身
著上身啦 換黎換去真係好麻煩
3月2-4號期間有冇新手有興趣一齊夾教練其中一日就ok
snowboard腳大租板好難有岩既binding
想問下其實搵私人教練同滑雪學校既private class 有啫唔同? 除左滑雪學校無廣東話外?
我見滑雪學校平d
有無師兄知點揀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞