滑雪滑雪再滑雪 (7)

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
上單腳binding行上少少模擬2次落lift J-turn先
等d肌肉回憶番點樣發力
唔記得講單板果個本身玩開越野單車
訓幾日醫院再抖左一個月之後發憤要Master呢個運動, 最後仲做埋滑雪教練

雙板果個都玩過下滑板, 頭8次落lift都冇事, 臨走果次就仆街了

唔好睇滑雪好似都唔難咁, 事實係初學係有危險性
邊個雪場?
新手自己一個諗住join group class
少少緊張
research 左, GALA滑雪場點睇?
佢標榜適合新手,同埋交通算方便。
我諗住去沖繩潛水,接住飛東京上山滑雪
真正上山下海
沖繩都得十零度
潛水要著幾mm先夠
3月頭先潛,到時應該暖返d?
又話research咗
點上山下海呀
happo one, goryu, iwatake 都會去。
我10歲已經喺加拿大開始玩ski,今次會試snowboard所以都係新手😂
租嘢可以去rhythm book定,有九折。
research 左滑雪ja
雪鏡有無邊間推介?
見Decathlon 好多都話缺貨
想請教大家Sapporo 邊到有平雪褲買行咗sport depo 嗱埋都要20000yen 一條
Oakley普遍唔岩香港人個面型
Dragon會好d
東京有無邊個場岩新手試玩,岩玩先再買纜車票?
循序漸進。慢慢玩,唔好一下玩返黑線
20000yen 都已經好平。再平都唔知叫唔叫到滑雪褲
Thks 今日去三井outlet望下有冇平嘢執
白馬嗰邊雪崩?
我仲要臉細頭圍又細,香港冇咩Asian fit打算去日本先買
有啲興趣 留個聯絡
教練本身已經有帶團經驗,同埋佢教學ok的,特別係阿Ben

可以放心報
CHING
我黎緊3月尾,4月頭會去志賀,玩3日
有冇試過想去某D雪場要答巴士嫁
如果係山上面住,我打算唔渣車,夜晚多唔多野食
我見天黑就冇巴士落山,都想搵一晚落山睇下有咩食
唔介意既分享下你個安排,等小弟偷下師 感謝
TG:benwong123
放心同你一樣

上個月滑左幾次新手線搵返感覺就得

滑之前幾日會上網睇人滑雪 做下思想訓練
你想落邊個山湯田中
唔揸車唔洗諗落山啦好唔方便
我頭兩日喺湯田中溫泉酒店+龍王滑+睇馬騮
之後上志賀高原
雖然我住prince hotel
我覺得成件事勁伏一來果頭真係得酒店d 野食
佢d 餐廳大部份overpriced 得黎好難食
唔會有七仔嗰d
後尾見到一之瀨應該最多其他餐廳
夜晚有shuttle bus 過去
酒店我覺得book 一之瀨可能好d 見d local 係住嗰度
龍王個景好靚可以去下 湯田中站對面有shuttle bus
橫手山熊之湯都唔係連住其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞