滑雪滑雪再滑雪 (7)

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
本身搭新幹線上北海道
想問二世古jr / 俱知安有冇巴士直去安努普利個邊
唔介意係二世古jr搭的士 但又驚call唔到
我滑有見到女人用 但滑得幾勁識carving
其實應該冇人介意嘅 不過我就唔會用
因為我屎窟根本唔會掂地 除咗要坐
Oakley
影相出嚟 唔打得都睇得 唔識扮識
我新手嗰陣有次快到唔識停碌咗三四個關斗
仲有一次俾架仔kick淩空頭落地眼黑咗一秒
冇頭盔應該癱咗
加拿大3月應該都係得番假雪
呢架係車人去kuchan 食飯。十零人校車咁 冇行李位

其實就冇乜所謂,你鍾意點着都得。正正經經淘條pat 褲都唔係咁貴
Pat 褲好少特價。睇啱款,試完fit 就可以買
應該係Kiroro.

糗!台男北海道滑雪 因「技術不足」受困山上

【方璇/綜合外電】日本防疫鬆綁後,各大觀光地擠滿人潮,但一定要注意安全。昨天(12/26)下午,北海道赤井川村一家滑雪場傳出一名台灣籍男子受困山上的消息,當地警方接獲報案後,順利救下該男,無人受傷。
滑雪示意圖,非當事人。pexels
滑雪示意圖,非當事人。pexels
北海道新聞UHB報導,昨天下午4點左右(台灣時間下午3點),當地警方接獲赤井川村常盤一家滑雪場報案,業者向警方表示「4人上山滑雪,當中一人滑雪的技術不好無法下山。」
當地警方出動救援,在下午4點半左右(台灣時間下午3點半左右),尋獲這名受困山上的30多歲台灣籍男子,所幸男子沒有受傷。
警方表示,前來滑雪的4人是從外地到赤井川村觀光,打算在滑雪場的管理區域外進行山岳滑雪。
警方呼籲民眾不要輕易進入滑雪場管理範圍外區域,避免發生危險。
呢啲一著=滑俾人聽你唔識滑
而且著得嘅九成係大陸人
咁論盡
本身4-11,本身直航,不過依家搞成咁,唔知好唔好飛轉東京先
東京應該炒到好貴
我去到但返唔到 返嚟經福岡轉機
唔止啦,上年Whistler都玩到5月,今年仲要咁大雪應該可以玩到5月頭。
著左一啲都唔型,用啲低調啲啲護具會好睇好多
有無移民撚由英國出發去歐洲滑
我都差唔多時間。買曬嘢。搵啲地方入咗去日本本地再飛內陸機去北海道
想問下各位師兄師姐越後湯澤除咗Gala之外有邊間滑雪場推介Gala好貴唔該晒
新手玩snowboard
買返set 墊住pat pat同膝頭嘅咕臣先
跌到尾龍骨好痛
想問下大阪有冇邊到有得買呢啲pad褲?
想問下第一次snowboarding 有咩protective gear一定要有? 見人話除咗helmet同pad褲, 護腕都好重要

同埋第一次係咪都係建議有得租就租咗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞