滑雪滑雪再滑雪 (7)

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
港台教下新手都夠做既 呢十年多好人滑雪 你當商機啦

仆個下反應唔切,個次係第一次向前仆,一次後仆,無頭盔撞後腦好彩的雪唔太硬,頭頂真係好重要,不過我想問,如果拳頭貼心口,會唔會塊面食落地面?
頭盔真係好重要架
我又無諗過塊面落地喎
正常向前落地應該會自然咬緊牙關同dup低頭收下巴所以應該最多咪雪鏡/頭盔前面落地
但應該手前臂會食第一度力先
有長既護手踭可以幫到手。 雙手又唔洗貼哂心口 拳頭向上 手伸出D去射一射度力 不過高速跌起上嚟好多時反應唔到
唔夠雪會人造,全個山都係雪果時係真雪
但而兩日人造都唔夠直程收左皮
謝謝巴打
Snow storm 同 base depth會有咩影響?雪夠多定危險?
因為無去過中部所以諗全探索下 東岸無research過,我我望下先!
我唔識揸車諗住Aspen咁出名配套應該好方便

San Francisco個朋友有提議一齊去Lake Tahoe 但佢要2月中先有假,我想搵佢之前自己上下堂
滑果陣就梗係多雪好,base depth多咪即係多雪。得幾吋就會變左滑草/滑石

但係如果一落雪,揸車就有一定危險。有時(Tahoe)會炒車,封路,可以塞你八、九個鐘。
Vail , Beaver Creek都出名 又有airport shuttle

https://www.epicmountainexpress.com/schedules
7-8/3去苗場王子 留名睇滑草
飛唔飛到都係問題
係rhythm japan niseko 到租定裝備
今日收到佢email話 第一日係3pm拎裝備
點解咁晏
1-4月都會係二世古滑雪,有冇人一齊玩
最重要收費貴一倍以上
3pm 都收工啦,唔計錢呀?
咁正 咁多個月
有冇睇錯呀?
我都租rythem, 係話早一日3pm可以拎定, 唔計錢架
㗎仔教會唔會好難溝通?
識日文咪ok 囉,英文,零!
滑雪教練真係勁好搵 一日4000幾

一個月做一半都成6萬幾

加上依家放監 月入十萬不是夢
留到2月尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞