滑雪滑雪再滑雪 (7)

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
唔使肘架好少肘落地 不過wrist guard 要買
都唔少人手腕落地斷
過完年諗住係new York飛去一個地方滑雪,我上兩年都有上堂snowboard,今次想係美國再pick up skills.

有無巴絲熟美國? Colorado O 唔 O

一個女仔去邊會方便啲?
我平時靚雪都滑五個鐘就收皮
學七個鐘真係好長時間
我就係仆向前,拳頭收響心口,打咗自己心口一拳,個教練教聽到我叫咗聲
之前冇諗過分兩日half day
已經俾咗錢冇得改
同埋佢得三個鐘¥40000同full day
冇得一兩個鐘
希望頂到平時有做開運動
未玩過既你講佢地未必信

其實同wake board 有D似。體力收皮船家送多一個鐘你都用唔到
㗎仔教既全日好多係上下晝各兩粒鐘. 收錢教人一日七粒鐘 我諗正常教練會反應下叫人分兩日

宜家中港台個班私教唔知有冇同雪場掛牌。我建議搵返雪場正式ski school.

http://www.spfurano.com/en/furanosnowschool.html#fss_6
應該係札幌買塊單板定係香港買
有冇巴絲會28/1-4/2係札幌週邊滑雪?自己單拖想夾人一齊book教練 (beginner , sb/ski both ok)
對手收得唔夠快無貼實心口?
黎緊去東京, 會係草津留2日夜, 比較緊王子大飯店既滑雪場 (如果去呢個既話就草津留3日2夜, 其中一日即日草津來回輕井澤咁)同埋SNOWTOWN Yeti (見klook有package, 可以住係東京即日來回)

想問呢2個雪場邊個比較好?

利申係瑞士都滑過幾次雪識識地, 女友就第一次滑雪
聽同事講東岸啲滑雪場難度低啲,但係雪質差啲。西岸今年不停snow storm. Base depth去到150幾吋咁厚
中港台私教果啲無同雪場掛牌多啦。
如果肯掛牌教既。都自己開左間/入左其他滑雪學校到做
札幌一定平過香港買。而家大把兩點/三點set
你揸唔揸車先? 唔揸車要搵D場有shuttle. Colorado 有好多場。不過你預乜都貴 ski lift 九十蚊美金。

西岸 Lake Tahoe 同mammoth 今年好雪。
扮咩吖,死開啦
但3個鐘除返開又會貴過6個鐘
美帝Mammoth 超大雪。雪質出名乾身同二世古似

不過去真心難去 飛機成日cancel. 揸車就要上chain. 上次租車要係LA週圍搵chains.

非歧視
咁多年黎我搵過咁多教練私人教
有d 每個起碼跟幾日
港台紐意德日美都有
港台果d 真係爭d
人地喺雪國大幾歲開始滑 同半途出家死鋤個考試點同
呢樣真係無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞