滑雪滑雪再滑雪 (7)

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
有,打算去邊個滑雪場?
師兄住加洲?我上年係Dodge Ridge,今年買Epic pass。
Dodge Ridge佢有個progression pass, 相對比較平. 包幾堂group lesson+rental+lower mountain season pass. 如果啱啱學就好抵玩, 不過唔知今年仲有無。仲有個好處,Dodge Ridge易去啲,無咁驚snowstorm。
咁仲簡單啦,local tour會幫你搞。裝備我建議可以搵二手先
二手成套大約幾多美金
想問trekking poles可唔可以當ski poles用?
(第一次玩ski,休閒玩可能一年去5次左右)

搵左兩個禮拜都完全買唔到110cm棍
有分 鼻位d綿厚度唔同
好難咁講喎,唔同質素唔同價錢。你想搵咩?如果你唔介意,我有小小舊野可以睇下你啱唔啱
佢有塊大d既圓片換落去應該都ok
首先Binding同boot都有呎碼,要夾先得。另外Boot就要夾腳size。

硬度㨂大約medium就可以喇,新手一開始都唔需要擔心咁多,啲裝備用到就得,慢慢你會知自己想要乜野,到時先換靚野。
早你幾日
戴眼鏡再戴Google係起硬霧
你即刻盲咗
板同binding同鞋要互夾
硬度同size都係
有冇人最近係歐洲滑雪?黎緊月中會去法國滑 check過大部分lift有開 但聽講歐洲有熱浪 唔知雪況點
gala 都叫貴?
佢係偏貴少少但人流同埋成個配套絕對值得
我自己就衫褲另外搵地方租,得ski/snowboard gear 係gondola 山底度租

同歐洲雪場比真係好高cp 值
訂左4月底去北海道,想問下4月21-23會唔會重有得滑雪,係咪二世古重開
不過係需要搵教練,會唔會已經搵唔到教練,因為已經水尾
有冇師兄去過大阪六甲山滑雪
輕輕推
巴打知唔知藏王邊度搵教練好?
一月中會去滑幾日
想學下sb
本身玩ski
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞