勿提L'Oréal group 勿助長代購(第一頁有懶人包) 護膚及化妝討論區#70

1001 回覆
12 Like 9 Dislike
樓上位巴打係淨係用遮瑕遮黑眼圈?定本身有用開粉底?
我覺得如果唔用粉底淨係用遮瑕,係某啲燈光下係會睇到有遮瑕既地方唔同色
我都想知係咪淨係得我一個係咁?
但我諗係因為我啲concealer 係跟foundation 色買,而foundation 係比我真實膚色白dd
我覺得如果唔用粉底淨係用遮瑕,係某啲燈光下係會睇到有遮瑕既地方唔同色
但我諗係因為我啲concealer 係跟foundation 色買,而foundation 係比我真實膚色白dd

concealer要深少少先遮到瑕疵,而且睇你遮既野eg暗瘡偏紅/黑眼圈發青or紫,要用唔同tone既concealer去遮

絲打 shape tape concealer今次冇折啊

有無人有用開手工皂洗臉?

Lush用過炭 但麻麻地 同偏貴
Ig有間好多人講 但都又貴又細舊

concealer要深少少先遮到瑕疵,而且睇你遮既野eg暗瘡偏紅/黑眼圈發青or紫,要用唔同tone既concealer去遮

我係諗住唔用粉底淨遮瑕喳
我係巴打
黑眼圈好勁 , 成日比人話 10 日無訓過覺咁
淨係想遮黑眼圈
係咪要用眼部遮瑕膏
用完係咪一樣要用落妝既產品去抹走佢

一定要落妝

而且遮個時唔好成大pat咁達上眼 小量再上多幾層
上youtube睇教學都得 (唔係叫你睇香港啲垃圾youtuber呀下)

有無話咩牌子好用 , google 過好多都係寫 ipsa shiseido ysl 呢 d
定係第一次用 行入 D 舖度叫 sales 姐姐揀隻岩我既色好 d
同埋普通 concealer 同 for 眼既係咪有分別

勿提

我睇左張圖兩次 都睇唔到佢係 on list
可能我要 eye surgery 多過 eye concealer

我係諗住唔用粉底淨遮瑕喳

如果好嚴重可能要兩層:橙tone遮左青紫色,再加一層正常稍深既膚色
唔係好深就後者一隻可以搞掂

如果好嚴重可能要兩層:橙tone遮左青紫色,再加一層正常稍深既膚色

暖冷黄粉應該係粉底,咩tone都係近膚色
遮瑕有啲直情係青色橙色,可以睇下stila盤多色遮瑕
我係巴打
淨係想遮黑眼圈
係咪要用眼部遮瑕膏

一定要落妝

上youtube睇教學都得 (唔係叫你睇香港啲垃圾youtuber呀下)

有無話咩牌子好用 , google 過好多都係寫 ipsa shiseido ysl 呢 d
定係第一次用 行入 D 舖度叫 sales 姐姐揀隻岩我既色好 d

勿提

我睇左張圖兩次 都睇唔到佢係 on list
可能我要 eye surgery 多過 eye concealer

暖冷黄粉應該係粉底,咩tone都係近膚色
遮瑕有啲直情係青色橙色,可以睇下stila盤多色遮瑕

Jed
一直都甩頭髮都ok多用vs無矽洗頭水後好似仲甩多左係咁甩頭髮
google下啲防脫髮洗頭水有50惠/呂/plantur 21
有無絲打用過?

無特價/ 無折頭/ 無平到/ 無discount etc
有好多詞語可以代替打折o架絲打, list出黎俾你揀下

唔好用打折呢d蝗語啦
一直都甩頭髮都ok多用vs無矽洗頭水後好似仲甩多左係咁甩頭髮
google下啲防脫髮洗頭水有50惠/呂/plantur 21
有無絲打用過?

朋友用緊Alpecin
用左幾次已經甩少左好多,同埋有薄荷好舒服
呢排曬黑左 但又唔捨得用serum搽身
有冇美白既body lotion 介紹??
見到nivea個美白系列有vitC
唔知work唔work呢

買黎試下先
晚晚搽 搽足一個月點都有效果掛

無特價/ 無折頭/ 無平到/ 無discount etc
有好多詞語可以代替打折o架絲打, list出黎俾你揀下

唔好用打折呢d蝗語啦

打折
我係巴打
淨係想遮黑眼圈
係咪要用眼部遮瑕膏

一定要落妝

我老豆有對千年眼袋,好似掛左兩個水袋係眼下咁
佢尋日問我有咩產品可以去水腫型眼袋,我唔識答
求助一下絲打們,有無男士用去眼袋推介?
(其實仲有埋黑眼圈、乾紋,不過眼袋最嚴重)

有冇絲打知呢舊係乜嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞