勿提L'Oréal group 勿助長代購(第一頁有懶人包) 護膚及化妝討論區#70

1001 回覆
12 Like 9 Dislike

我覺得好好用呀
睇你頭髮長短同需要 長髮既話又會夾曲買大夾方便好多
而且旅行版意思係細夾? 細夾既話就無得揀溫度
枝一直髮夾我覺得直又得曲又得
如果你真係覺得太貴可以試美國版平好多不過無保養
有用過ghd直髮夾不過個人唔多鐘意
提下你你可以自己去專門店個到親手試夾下個頭 有聽朋友覺得佢太重
唔quote唔想俾人地屌同負上面我俾人話個張相個頭都用左amika直髮夾曲

有無絲打用某啲唇膏個咀就會生粒粒 我用一支韓國嘅mamonde 一用第二日個咀就會有啲好細嘅粒粒
明明覺得隻色好靚都無得用

用酒精抹下佢消毒?

抹過呀
但下次再用都係會生粒粒

咁可能係佢個formula?唔好用佢啦
邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打
有無絲打用某啲唇膏個咀就會生粒粒 我用一支韓國嘅mamonde 一用第二日個咀就會有啲好細嘅粒粒

用酒精抹下佢消毒?

抹過呀
但下次再用都係會生粒粒

邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打

我都有用過mamonde但冇生粒粒喎
石玫we trust

用酒精抹下佢消毒?

抹過呀
但下次再用都係會生粒粒

邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打

why

用酒精抹下佢消毒?

抹過呀
但下次再用都係會生粒粒

邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打

why

not

用酒精抹下佢消毒?

抹過呀
但下次再用都係會生粒粒

邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打

why

not

邦女

用酒精抹下佢消毒?

抹過呀
但下次再用都係會生粒粒

邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打

why

not

邦女

石玫

用酒精抹下佢消毒?

抹過呀
但下次再用都係會生粒粒

邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打

why

not

both

用酒精抹下佢消毒?

抹過呀
但下次再用都係會生粒粒

邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打

why

not

both

頂你個名

番去影比你睇

抹過呀
但下次再用都係會生粒粒

邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打

why

not

邦女

石玫個好朋友邦女

抹過呀
但下次再用都係會生粒粒

邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打

why

not

both

頂你個名

本身想改我又失戀啦但係驚你哋唔認得我

邦女等緊你

已經諗梗石玫定邦女
唔該曬絲打

why

not

both

頂你個名

本身想改我又失戀啦但係驚你哋唔認得我

個primer好似dna
下個月會去西班牙旅行諗緊用咩防曬
本身自己用緊clarins spf50,
但係見好多人旅行都推介shiseido 金樽或者防水個支,
諗緊轉唔轉好
同埋身體既防曬有冇好推介?
萬寧太多款揀唔到
個primer好似dna

笑咗出聲
寫返LX粉用後感,估唔到咁平有呢個質素~都係貪新鮮買嚟試。
我混乾皮,夏天T位出油但U位會乾甩皮,有毛孔問題。
呢個粉遮到毛孔唔起乾紋,但T位要做好控油,我會用左佢個MOISTURE BASE再加控油產品同遮毛孔,遮毛孔Porefessional好正,加埋呢個粉餅加持完全唔見晒!返工用左8個鐘,LUNCH、印一印都係出少少油,無溶。用粉餅又勁快化完個妝,好滿意。
我次序係Moisture clear base>benefit porefessional>Moisture Veil LX粉餅>Nars eyebase>loveliner>TF01 eyeshawdow>Galifornia>opera lipstick
呢個組合對我混乾皮好啱用。個粉餅完全超出預期好過好多大牌~
諗緊轉唔轉好
萬寧太多款揀唔到

我覺得好好用呀
睇你頭髮長短同需要 長髮既話又會夾曲買大夾方便好多
而且旅行版意思係細夾? 細夾既話就無得揀溫度
枝一直髮夾我覺得直又得曲又得
如果你真係覺得太貴可以試美國版平好多不過無保養
有用過ghd直髮夾不過個人唔多鐘意
提下你你可以自己去專門店個到親手試夾下個頭 有聽朋友覺得佢太重
唔quote唔想俾人地屌同負上面我俾人話個張相個頭都用左amika直髮夾曲

番去影比你睇

好啊 準備去日本大買特買
諗緊轉唔轉好
萬寧太多款揀唔到

諗緊轉唔轉好
萬寧太多款揀唔到

用金樽用乾所以鍾情allie
身體防曬都係用banana boat cool zone,揸電動車暴曬都唔黑(講緊冇抹防曬既人已經曬到甩皮)
寫返LX粉用後感,估唔到咁平有呢個質素~都係貪新鮮買嚟試。
我混乾皮,夏天T位出油但U位會乾甩皮,有毛孔問題。
呢個粉遮到毛孔唔起乾紋,但T位要做好控油,我會用左佢個MOISTURE BASE再加控油產品同遮毛孔,遮毛孔Porefessional好正,加埋呢個粉餅加持完全唔見晒!返工用左8個鐘,LUNCH、印一印都係出少少油,無溶。用粉餅又勁快化完個妝,好滿意。
我次序係Moisture clear base>benefit porefessional>Moisture Veil LX粉餅>Nars eyebase>loveliner>TF01 eyeshawdow>Galifornia>opera lipstick
呢個組合對我混乾皮好啱用。個粉餅完全超出預期好過好多大牌~

想問下amika直髮夾係咪真係咁好用
同埋有冇人用過旅行版果隻?效果一樣?
今日去左官店試過 睇落係好吸引但又覺得佢講到好誇張
爬文淨係見到大部分有讚冇彈 又冇乜包膠(好多都打手味濃) 追返舊post見到有絲打話好快壞 搞到我都心思思貴少少諗緊買唔買 畢竟成千銀真心覺得好貴

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞