【HiHi喇】我借左筆「靈魂信貸」......

1001 回覆
829 Like 29 Dislike
好正個新故
Lm
幾好睇喎

加油
高質留名
新讀者留名
肥佬像看透了我的心思,問道:「小兄弟,你最近唔係借左錢呀嘛⋯⋯」

「無....無呀....」

「小兄弟你農曆生辰係幾號?」

「吓?」我退後一步道:「關....關你咩事呀?」

「事態緊急,你唔講我幫你唔到。」

見肥佬神色凝重,我只好答道:「1989年7月14咯⋯⋯」

「子時出世?」

「你點知架?」

肥佬不答反問道:「佢地批左幾錢俾你?」

「嘩,」我為難道:「呢個係商業秘密,我唔講得你聽喎!」

肥佬嘿了一聲,冷笑道:「如果佢地批少過十億,都係搵你笨。」

「十.....十億?!」我差點兒沒被嚇暈。

「小兄弟你有所不知喇,」肥佬點了根煙:「你咁岩係蛇年鬼節兼子時出身,屬百陰之匯聚,一般來講都活唔過雙八年華,即係十六歲,更加唔會係男胎。」

「咁即係點呀?」我聽得一頭霧水。

「咁即係代表小兄弟你既魂魄極度罕有,我地呢行佢叫做「冥修羅」,黑市既叫價分分鐘可以去到十億以上。」

「嘩屌!」我驚訝道:「咁我既身價咪貴過C朗?!」

「唉,」肥佬嘆了口氣道:「見大家相識一場,我勸你都係早啲返香港啦。」

「吓?」我苦笑道:「我到左澳門無幾耐喳喎....」

「小兄弟,你依家靈魂中空,好容易會惹鬼上身架。賭場附近又咁多遊魂野鬼,無論你幾受得住陰氣,遲早都會頂唔順。你自己好自為之啦。」

說罷,肥佬便彈掉煙頭,消失於黑夜之中。

知左密碼😰
肥佬像看透了我的心思,問道:「小兄弟,你最近唔係借左錢呀嘛⋯⋯」

「無....無呀....」

「小兄弟你農曆生辰係幾號?」

「吓?」我退後一步道:「關....關你咩事呀?」

「事態緊急,你唔講我幫你唔到。」

見肥佬神色凝重,我只好答道:「1989年7月14咯⋯⋯」

「子時出世?」

「你點知架?」

肥佬不答反問道:「佢地批左幾錢俾你?」

「嘩,」我為難道:「呢個係商業秘密,我唔講得你聽喎!」

肥佬嘿了一聲,冷笑道:「如果佢地批少過十億,都係搵你笨。」

「十.....十億?!」我差點兒沒被嚇暈。

「小兄弟你有所不知喇,」肥佬點了根煙:「你咁岩係蛇年鬼節兼子時出身,屬百陰之匯聚,一般來講都活唔過雙八年華,即係十六歲,更加唔會係男胎。」

「咁即係點呀?」我聽得一頭霧水。

「咁即係代表小兄弟你既魂魄極度罕有,我地呢行佢叫做「冥修羅」,黑市既叫價分分鐘可以去到十億以上。」

「嘩屌!」我驚訝道:「咁我既身價咪貴過C朗?!」

「唉,」肥佬嘆了口氣道:「見大家相識一場,我勸你都係早啲返香港啦。」

「吓?」我苦笑道:「我到左澳門無幾耐喳喎....」

「小兄弟,你依家靈魂中空,好容易會惹鬼上身架。賭場附近又咁多遊魂野鬼,無論你幾受得住陰氣,遲早都會頂唔順。你自己好自為之啦。」

說罷,肥佬便彈掉煙頭,消失於黑夜之中。

知左密碼😰

華生
幾好睇
Live
Lm
高質留名
咁快live左
留名
留名
咁快live左
留名
書展本簽名版去得好快
書展本簽名版去得好快

書展本簽名版去得好快

三哥
書展本簽名版去得好快

三哥

我係高登唯二睇既作者係齊到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞