【HiHi喇】我借左筆「靈魂信貸」......

1001 回覆
829 Like 29 Dislike
「恭喜客倌!」馬老闆笑道:「你成功收納左一批亡魂喇。」

「吓?」我望了望猶自握在手中的匕首,「我唔覺有咩唔同喎?」

馬老闆托了托眼鏡,道:「你依家試下向右揮一拳呀,」

我聽言試探著把拳頭向右一伸。

砰!

我竟憑空在牆上擊出一個大洞!

「嘩!好撚勁喎!」我又驚又喜。

「Ok啦,」馬老闆不以為然道:「你必須要收集多啲怨念較強既亡魂先有得同個財仔鍊下,不過你道行太屎,頭先唔係小瘣及時過一過啲陽氣俾你,你一早陰陽失調死左喇。」

「陽氣?」我奇怪道:「通常女性唔係陰氣重啲咩?」

「你有所不知喇,」馬老闆笑吟吟道:「小瘣係虎年重陽節午時出身,屬百陽之集成,陽氣極盛,所以佢個名先會有個瘣字來相沖返。」

「哈哈,我地一陰一陽真係好夾呀,」我向小瘣開玩笑道。

「溝小陣女啦,」馬老闆打斷道:「係你未收夠亡魂之前,小瘣都會跟住你架啦,大把機會啦。」

「多謝馬老闆!」我感動道:「我地萍水相逢你都咁幫我,我實在唔知點報答你。」

「閘住先,」馬老闆揚手道:「我打開門都係做生意既,你如果真係咁好彩攞得返個靈魂既話,就要返來幫我打兩年工。」

「無問題!」我拍心口保證。

「辛苦妳啦小瘣,」馬老闆向小瘣打眼色道。

「無計啦....」小瘣苦笑道:「鬼叫我都係幫你打工既咩。」

「有一點你地要記住,」馬老闆正色道:「就係無論點都好,你地兩個絕對唔可以發生肉體關係,否則後果不堪設想。」

「點解呀?」我失望道:「會有BB?」

「呢層馬老闆你放心啦,」小瘣臉紅道:「我絕對唔係啲咁隨便既人。」

「嗯,」馬老闆點頭道:「咁我都信佢溝唔到妳既,」

為免他說多錯多,我搶著道:「時間緊逼,無咩我地行先喇!」

「等我送你地一程啦,」馬老闆轉動了書檯上的墨硯,原本堵住入口的書櫃隨即移開。

我抱拳道:「咁後會有期喇馬老闆。」

「造化弄人,」馬老闆昂首嘆道:「希望你有命返到來啦。」
Live
唔通會有甜
呢套有冇出書

呢套未有,不過書展有我出既另外一本書買
加速得一篇唔夠嫁

呢次加速夠兩篇喇,唔好咁大食啦
新讀者留名

歡迎
嘩好高質

多謝
債仔仲惡過收數佬
睇個款應該有後續wor
主角要打工
呢套有冇出書

呢套未有,不過書展有我出既另外一本書買

巴打有冇得買左先 呢本
要唔要考慮下 網上照出一日一篇
但書就寫哂咁賣
第一次睇
好撚正
加速
新讀者來留名
又live咗
樓主可唔可更快d
Diu live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞