網絡小說集中討論區<24>誤中1001

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
睇到咩外國又大中華膠
棄左
無限輝煌圖卷
無限+武術 寫得幾好
之前追完扮演者即刻收藏定,但見佢四百幾章未完唔敢開。佢而家有冇寫到近結局??
我諗去到中期,我就追到live
佢係用1-10星嘅無限流分級
主角而家先六星頂未升七星破格
有冇人有追天啟預報
三個謊言
開咗嚟睇
一開波好小白文啵
寫左好多年
前面係好撚老土
後面好好多
而家搵好睇既網絡小說真係好難
唔好話文筆好,又搵一本讀落去通順既已經唔容易
仲要搵一本唔係小粉紅
加上而家支那環境咩題材都禁,末日又禁,靈異又禁
而家長期書荒,想問下有冇ching有御獸流介紹,或者其他類型都得
風格最好有輕鬆,溫馨小小既,無都無所謂
又或者本書有咩優點都可以介紹下
呢排睇左
不科學御獸,呢本書黎講前期都幾得意,後面就開始悶,d野重重覆覆
尤其是對配角既人物刻畫唔夠,d人睇完都唔記得邊個打邊個
個金手指勁得滯
有dd小粉紅情節,不過個人覺得係接受範圍之內

寵魅 老生常談,呢本我覺得係御獸流之中最好睇既一本
無咩主角光環,而且d寵既刻畫好生動,文筆都好穩定
本書唔算新,但係都希望未睇過既可以睇下,包無後悔。

精靈掌門人 pokemon 同人 ,不科學御獸作者既上一本書,前中期都幾好睇
不過問題都係中期開始悶,去到超夢夢個章節又好睇番,後期個故仔有d放飛自我
不過比起不科學御獸好睇

我真沒想當訓練師啊 同樣係pokemon同人 比起想像中好睇
如果有玩開pokemon對戰既話會幾容易投入到,無玩開都唔緊要,重點唔係呢到
呢本書既重心會擺係同d寵既感情入面 幾溫馨同搞笑

有睇開pokemon既建議可以睇下呢本書
缺點係戀愛線文筆比較青澀

牧龍師 寵魅作者既另一本書,就算鳩數啦
怪獵:獵人的筆記 芒亨同人 仲live既 上個post有師兄推薦
so far都幾好睇 而家出到三百令章 唔算太肥。

修仙/玄幻類既好書而家實在太少
前幾年覺得系统太op 同埋係作者筆力唔夠既表現 不過都仲可以接受到
而家d簽到流真係不知所謂
同埋想搵個正直小小既主角都難
個個都好似倒模咁,平時就搞笑哈哈哈,之後就突然間好認真咁
d女女就個個濕曬咁講 哇,好撚型呀
睇都睇到悶
推一本「怪談玩家」
暫時70萬字

幾好睇,一日清左300章
無限流中式恐怖故仔

非無敵流
主角配角、作者智商全程在線
集集都死人、有血有肉嘅配角隨時寫死
所有你以為係小白文嘅bug都係作者留低嘅伏筆
文筆中上上級,好有氣氛。
已bookmark 等肥
幾吸引
恐怖屋你有冇睇同一個作者本《我的治癒系遊戲》?
我覺得都唔錯
上古時期本
超級驚慄直播都係佢
幾好睇
設定好又幾好笑
因為當周白榆目光聚焦的時候,看到了水的備注。

【物品名:末日潤腸液。】

【特長:特潤腸,有效緩解便秘,十倍效果於華萊士,且能促進腐敗值提高,十倍效果於恒河水和某島核廢水。】
之前呢到有人推薦過一本無限流,但唔係太肥睇咗一陣就擺低咗冇mark低,突然想睇返但唔記得名希望有人知

主角係偏向冷酷智力形,同期有個天真聖母差佬,第一場就拎左個狼人血統,我只係記得咁多,有冇人有印象叫咩名
捱過遺棄之地就好睇 而家睇完帝隕之戰
望一望作者名咁眼熟 戰狼末日拼圖新書
可以走返出去
睇咗百幾章又唔覺
唔知係咪起點improve 咗防盜
啲小說網好多缺漏
有冇盜版網介紹
新年快樂
各位新年快樂
其實我睇哂成本野都唔覺有戰狼
最多只係話霧外個烏托邦係假
同夜的命名術, 凌風天下果D完全比唔上
深潛症候群
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞