[不服來辯]泛民唔總辭即係為錢!

48 回覆
44 Like 7 Dislike
返工唔為錢,你唔去全職做義工 ?

泛民話佢地就係一群為香港爭民主既志士 唔係只係返工架

志士係咪唔使開飯? 啲助理係咪唔使開飯?

一班議員議助有得開飯>幾百億公帑&香港市民利益
Goodest logic?

請講下總辭點保障香港市民利益.

請講下一班議員議助有飯開個時做左咩嘢保障香港市民利益。

下, 而家講緊唔總辭即係為錢喎, 咁我問總辭又點保障香港市民利益, 你就走去問平時佢地做咩保障市民利益? 咁你係咪應該去問當初投票俾佢地入議會嘅人點解投俾佢地? 投俾本土派嘅就係民意? 投俾民主派嘅就係on9?

總辭比政府睇到泛民既決心同憤怒, 一個令政府讓步既機會就起碼可以有個機會保障番香港市民利益,由其投左佢地一票果班市民。

但唔辭留係議會真係唔知做到咩,政府要過咩案都已經絕對過到

即係你覺得政府對於市民嘅決心同憤怒係仲會care?
返工唔為錢,你唔去全職做義工 ?

泛民話佢地就係一群為香港爭民主既志士 唔係只係返工架

志士係咪唔使開飯? 啲助理係咪唔使開飯?

一班議員議助有得開飯>幾百億公帑&香港市民利益
Goodest logic?

請講下總辭點保障香港市民利益.

請講下一班議員議助有飯開個時做左咩嘢保障香港市民利益。

下, 而家講緊唔總辭即係為錢喎, 咁我問總辭又點保障香港市民利益, 你就走去問平時佢地做咩保障市民利益? 咁你係咪應該去問當初投票俾佢地入議會嘅人點解投俾佢地? 投俾本土派嘅就係民意? 投俾民主派嘅就係on9?

總辭比政府睇到泛民既決心同憤怒, 一個令政府讓步既機會就起碼可以有個機會保障番香港市民利益,由其投左佢地一票果班市民。

但唔辭留係議會真係唔知做到咩,政府要過咩案都已經絕對過到

即係你覺得政府對於市民嘅決心同憤怒係仲會care?

呢個真
依家就算有人為公義流血,只會俾人當癲佬
香港人已經麻目哂
黃之鋒一個月洗20萬,你估真系剩系開飯咁簡單?自己收唔知吞左幾多錢

系你老母
辭黎做乜
好啦當個個都係為錢,但又唔見有人叫建制辭職wor。無非就係喪屍焦土論,「梗係打死飯民先,大家齊仆街就會革得成命」
好啦當個個都係為錢,但又唔見有人叫建制辭職wor。無非就係喪屍焦土論,「梗係打死飯民先,大家齊仆街就會革得成命」

你班泛民撚點解咁鐘意拎埋建制黎比?

人地打正旗號堅定不移支持國家同黨, 佢地的確係做近佢地支持者想佢地做既野

但泛民係咪做近佢地支持者想佢地既野?(ie:爭民主自由)

你班泛民撚點解咁鐘意拎埋建制黎比?

人地打正旗號堅定不移支持國家同黨, 佢地的確係做近佢地支持者想佢地做既野

但泛民係咪做近佢地支持者想佢地既野?(ie:爭民主自由)

你係咪有撚病 人地係DQ呢件事獲益做乜鳩要反抗?抗議DQ得唔夠多?
f fy5dd447
f7f
其實總辭後,有乜後續行動先係重點。

如果冇,就諗到有為止。

退聯咪前車可鑑囉

退聯後仲有活動
不過因為無左學聯背後個資源+無人lead住
先令到各大學學生會 難有作為

如果冇,就諗到有為止。

退聯咪前車可鑑囉

退聯後仲有活動

一直都唔讚成退聯, 而係要騎劫學聯, 令佢成為本土派既大台

學聯有三層樓, 退左佢 三棟物業就益哂左膠

唔會變到本土派既大台
學聯本身同民主黨有太多關係
清唔到,退左佢反而仲好,一了百了

如果冇,就諗到有為止。

退聯咪前車可鑑囉

退聯後仲有活動

學聯有三層樓, 退左佢 三棟物業就益哂左膠

唔會變到本土派既大台
學聯本身同民主黨有太多關係
清唔到,退左佢反而仲好,一了百了

切割咪得
仲有學聯唔係一個太上皇學生會

就係切唔到先要退

學聯有幾大自主性?你望下梁麗國 咪知
佢係同情本土派,但即刻比泛民圍攻

城大退聯公投果陣,票箱既迷之墨水邊到黎?
你唔去死姐係苟且偷生

如果冇,就諗到有為止。

退聯咪前車可鑑囉

退聯後仲有活動

學聯有三層樓, 退左佢 三楝物業就益哂左膠

係囉,果時太多熱狗話退聯,我都唔明點解要退聯。

如果冇,就諗到有為止。

退聯咪前車可鑑囉

退聯後仲有活動

學聯有三層樓, 退左佢 三楝物業就益哂左膠

係囉,果時太多熱狗話退聯,我都唔明點解要退聯。

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%B0%88%E4%B8%8A%E5%AD%B8%E7%94%9F%E8%81%AF%E6%9C%83%E9%80%80%E5%87%BA%E9%A2%A8%E6%B3%A2#.E9.80.80.E5.87.BA.E7.9A.84.E7.90.86.E7.94.B1

WIKI有寫前因後果,你自行決定BUY唔BUY啦,
但唔好當人無講過原因。
其實為錢本身唔可恥

本土派入議會都有話為錢架

問題係你做既野de唔deserve啲錢 係咪真係需要錢咋嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞