[不服來辯]泛民唔總辭即係為錢!

48 回覆
44 Like 7 Dislike
講真 你班泛民主派講咩唔總辭係因為唔想比建制派過乜都過晒?
真係唔好笑大人地個口喇你地呢班飯民,打著爭民主既旗號搵食既仆街。
跟本政府同建制派想過佢地既方案議案,你地班飯民阻到咩?
都唔講咩跟本而家已經係議席上輸晒呢啲咁深入既野,我用番之前既例子。
高鐵果陣因為超資要拎多啲錢果陣,我好記得你地果陣點樣企定定比建制派強行通過架!你地做左咩野呢?咪就係企係度大叫「今日係香港民主最黑暗一天」咪完囉!之後仲有咩行動?冇LU~

而家人地政府DQ晒你地啲自己友, 居然仲諗住點樣補選入返去, 即係認人地DQ得你岩咁話? 真係ON99。跟本政府咁樣玩你地,你地就應該總辭比香港人睇下你地為港爭民主既決心喇。而家又唔總辭,即係點呀?咪即係為左月入十皮既人工囉!

而家咁樣肉肉酸酸阻住晒來年辛辛學子既Additional grant。我真係唔知邊個先係唔理性,好暴力囉!好醜陋呀!泛民主派!

所以話,你班泛民講咩爭民主姐,跟本講到尾都係為錢。

由一開始呢班泛民就係只係一班消費民主去搵錢既仆街。我仲有另一例子可以係度同大家講下。

大家記唔記得梁游被DQ果陣,呢班泛民點樣冷眼旁觀,落井下石?而家,自己友比人DQ喇,又話「佛都有火」同又話佢地係支持梁游要幫埋梁游咁話。真係好醜惡呀!當日人地梁游籌錢上訴果陣,你地泛民去左邊呀?

仆街喇!你班泛民!賣隊友,見利忘義,呃飯食!
其實總辭後,有乜後續行動先係重點。

如果冇,就諗到有為止。
196億大聲公
邊條泛民狗留負皮唔出聲?
返工唔為錢,你唔去全職做義工 ?

泛民話佢地就係一群為香港爭民主既志士 唔係只係返工架

志士係咪唔使開飯? 啲助理係咪唔使開飯?

一班議員議助有得開飯>幾百億公帑&香港市民利益
Goodest logic?

巴打講左我想講既野

請講下總辭點保障香港市民利益.

請講下一班議員議助有飯開個時做左咩嘢保障香港市民利益。

一樣冇用所以求下你唔好斷泛民生計
佢地唔做議員搵少好多。。。
求下你。。。
其實總辭後,有乜後續行動先係重點。

如果冇,就諗到有為止。

退聯咪前車可鑑囉

下, 而家講緊唔總辭即係為錢喎, 咁我問總辭又點保障香港市民利益, 你就走去問平時佢地做咩保障市民利益? 咁你係咪應該去問當初投票俾佢地入議會嘅人點解投俾佢地? 投俾本土派嘅就係民意? 投俾民主派嘅就係on9?

下, 而家講緊唔總辭即係為錢喎, 咁我問總辭又點保障香港市民利益, 你就走去問平時佢地做咩保障市民利益? 咁你係咪應該去問當初投票俾佢地入議會嘅人點解投俾佢地? 投俾本土派嘅就係民意? 投俾民主派嘅就係on9?

總辭比政府睇到泛民既決心同憤怒, 一個令政府讓步既機會就起碼可以有個機會保障番香港市民利益,由其投左佢地一票果班市民。

但唔辭留係議會真係唔知做到咩,政府要過咩案都已經絕對過到
咁正白旗旗主係咪為錢?
咁為錢有乜唔啱呢?
逃緊生 正仆街,做左十六年立法會老母仲霸住間公屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞