加拿大Stream A - 課金揮手交流區 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
姐係鬥快
其實真係間間學校唔到. 唔報左都唔知
幫朋友問
個fd 得中學畢業,係咪可以照報college,讀2兩年,跟住stream a?
過去讀書係咪唔關owp 事,係佢會比一個叫study permit你?
sorry ,唔係睇左好多post ,有錯唔好屌
係,啱
英文程度要有,否則又要洗多筆錢上堂
thx
好似好多都要考ielts
差少少分先要上esl
差太多就唔收
睇個別學校,同埋有用留學代辦,都有計傾,不過如你所講,都要有咁上下水平先有計傾
唔該哂巴打
有冇巴打都係winter 2023 等緊開sem
冷門嘢無人討論正常 可以睇下中国人/reddit討論 通常會有
巴打唔好意思咁我想問吓
如果sp + owp 係唔係可以每星期做多過20小時嘅part-time工作?
好似好多嘢要拎同填咁
Yes, 有owp就可以做多過20個鐘
但啱啱有一個temp policy:由於labour shortage,直至2023年尾為止,而家SP holder part-time每星期都可以做多過20個鐘
source: https://www.cicnews.com/2022/11/starting-today-international-students-can-temporarily-work-more-than-20-hours-per-week-1131897.html
ArriveCAN你係香港就已經可以填定先,去到加拿大落機scan下passport已經搞掂晒,直行去攞金紙
wa,原來可以咁,多謝哂ching
你SP要係10月之前批先得
有冇2024 tg group?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞