加拿大Stream A - 課金揮手交流區 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
巴打想問你如果用省提名難唔難,落落好似好巴閉咁
你對
但就算行EE都算易過未改owp之前
EE唔太清楚 但好似係睇你做咩?同埋工種,但讀1 2年書就有or呢個真心方便 起碼唔駛擔心太多 專心讀書就得
原來只係講OWP
比人玩EE
有冇人係6月degree grad 9月即讀加拿大pg diploma?
apply嗰陣仲未grad係咪冇可能apply到
原本16.17 grad已有owp
而家都係繼續讀返書算
想問下如果同時持有owp同sp,係咪可以破到sp 20個鐘嘅working hour limit?
例如用sp讀嘅non-coop嘅master,最尾一個學期轉part time返學跟住用owp嚟翻full time intern
係,有OWP不受限
另外暫時SP都冇左20小時限制
有冇師兄報/識人讀Universiry of Alberta 嘅 Master of Science (Cres) in Mathematical and Statistical Sciences, Modelling and Predictns?
呢個program學嘅嘢有冇用同前景點?
唔該晒
我果陣應該係用緊student permit入境,咁嘅話想做full time intern需唔需要出境再用owp入境?定係喺同時持有兩種visa嘅情況下直接搵intern?
可同時持有SP OWP
唔駛再出入境
另外SP工時收緊前你用SP返工都冇問題
thank you
唔係
會出conditional offer比你
你要預埋IELTS 6.0/6.5既時間
邊區咩科乜撚都冇點撚樣答你
其實要問邊間學校邊科好唔好不如去該學校subreddit問 呢到其實好難有人答到你
我都想做圖書館呀
加油
有無人準備係georgain college @ ilac個campus讀
無PR讀MASTER唔係好貴咩?
好多都係諗住讀個diploma拎左PR先
然後有PR身份先去讀master就平好多
去加拿大前(下年一月)想改善下英文水平,有咩方法推薦下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞