加拿大Stream A - 課金揮手交流區 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
其實睇你趕唔趕畢業,
唔趕讀3科輕輕鬆鬆, 呢度讀4科一大堆, 5科都有, 但唔多, Douglas 同Langara其實幾似, 但Langara多online堂, workload應該差唔多, workload其實好睇professor, 我試過同朋友同一科, 佢一個星期3份功課, 我一星期一份, 今個sem到我一星期3份, 佢一份. KPU唔知, 但叫得U, 你可以想像下...

排名既野..算9數啦
Mathematics: Grade 12 C or U, or Grade 11 U or M, or equivalent course
想問呢個要求等於dse數學幾多?
Lm
幾時stream A deadline
想問吓Business Master嘅詳情
小弟非八大 First Hon grad 想問下有冇機會搵到好嘅學校?

暫時最壞打算 :
York、George Brown College
可以嘅話: Queen、Western
想知Queen、Western 大唔大機會入?
UoF、UBC 自己都知無乜可能

同埋想問下多倫多生活費大概幾多
消費方式 : 一個星期一半以上都會自己煮
1月應該好多都deadline 曬
2024先入學
首先搞好份personal statement, 然後以前有無熟既professor? 不過business master 多數都唔係research, 應該易D,再留意下洗唔洗考GMAT ,大唔大機就睇你點in
巴打有道理!諗咗幾日,我都係決定以目標為本,穩陣畢業申請 PR 算,唔再考慮排名了,寧願揀間無咁多功課 workload,輕鬆啲讀完算! 希望遇到少啲 assignment 嘅 professor! 謝提點!
巴打 知唔知Queen’s University 嘅Smith Business Department 如何
Queen’s 既business 係勁既,但係競爭好大,身邊有人入唔到,最後讀其他
來到之後想慳錢都係自己煮
見有人講過自己煮個洗費每個月唔夠1000(食個方面)
屋租,水電煤(如果無包)就另計啦
收到Seneca offer 但想等埋George Brown offer 先
有冇巴打知道邊間好d?

如果到時主力係想返pt, 讀書只係其次, 係咪GB好d? 因為係downtown好似方便d搵工? 同埋Seneca好似好Chur?

多謝大家解答🙏🏻🙏🏻
GB 完全冇回音 想問下你係幾時報收到offer?
1月15報
兩個星期有offer
請問去 UMP 做體檢使唔使帶 4 張証件相? UMP 個網只喺話要帶 passport,身份証,病歷等等,無話要帶証件相,咁係唔係唔使帶?
好的,唔該
1000講緊加幣定係港紙?
排名重有野畀到你係networking,當然計返其實三間都咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞