[FF機] C,N,S 入邊個會好? [柒貓勿入]

77 回覆
0 Like 1 Dislike
一心諗住等6DII出 , 點知好似冇乜驚喜. 雖然14XXX但都好似唔係算窮人價.
諗咁買6D, 6DII, A7II, D610 呢4部機, 邊部好?
出CNS邊個牌子都好,我會連埋24-70/F2.8 一齊買.
機身功能, 好似A7II 比較好. 但係SONY D 鏡真係唔係貴小小.一枝鏡就話, 我諗住儲錢再買70-200/2.8 , 2枝鏡加埋閃燈就已經貴過C,N 幾千喇已經.
N記, 其實以前都用開N記十幾年, 玩過4部BODY, 1X枝鏡, 但係真係頂NIKON CS 唔順, 乜都話冇問題, 最終已經賣晒所有野, 但D610 個功能又好似強過6D
C記, 未用過, 其實最想試C 記. 但係6DII 真係同部6D 好似冇乜分別. 勝在多鏡揀, 不過我靜係諗住買24-70, 70-200.
你上canon陳列室咪有答案囉,
幾百萬器材攤哂喺度任你玩,
你想証乜都得

試個幾個字.試唔到D 乜
感覺攝影
你想証乜都得

咁你咪租機玩幾日囉,
Canon果度有得租

租晒4部機
玩過邊四部機
邊十幾支鏡?
買最貴is ok
用緊80d,同你一樣諗緊
但係一望到a7II嘅電量再加埋操作就都係諗返canon機算,唔想又要重新適應
D750 啦
你想証乜都得

咁你咪租機玩幾日囉,
Canon果度有得租

租晒4部機

你覺得租哂四部機好膠

咁你又認為會有人同時有哂四部機喺手咩?
咪有聽A講A好,聽B講B好

計我話,是但入一個咪算,唔啱玩大不了轉會
諗下自己carry唔carry到d機先再講啦
我個人接受唔到電子取景器
一心諗住等6DII出 , 點知好似冇乜驚喜. 雖然14XXX但都好似唔係算窮人價.
諗咁買6D, 6DII, A7II, D610 呢4部機, 邊部好?
出CNS邊個牌子都好,我會連埋24-70/F2.8 一齊買.
機身功能, 好似A7II 比較好. 但係SONY D 鏡真係唔係貴小小.一枝鏡就話, 我諗住儲錢再買70-200/2.8 , 2枝鏡加埋閃燈就已經貴過C,N 幾千喇已經.
N記, 其實以前都用開N記十幾年, 玩過4部BODY, 1X枝鏡, 但係真係頂NIKON CS 唔順, 乜都話冇問題, 最終已經賣晒所有野, 但D610 個功能又好似強過6D
C記, 未用過, 其實最想試C 記. 但係6DII 真係同部6D 好似冇乜分別. 勝在多鏡揀, 不過我靜係諗住買24-70, 70-200.

分期啦,用完賣出去差幾錢啊?

分期啦,用完賣出去差幾錢啊?

唔會分期.
BODY 賣出咗差好多.
全新鏡頭試過有2枝有賺.日元低水買,高水放.
我個人接受唔到電子取景器

梗係覺得差小小. A7II 又食電
不過其他BODY功能好似係A7II 正D.
你想証乜都得

咁你咪租機玩幾日囉,
Canon果度有得租

租晒4部機

你覺得租哂四部機好膠

咁你又認為會有人同時有哂四部機喺手咩?
咪有聽A講A好,聽B講B好

計我話,是但入一個咪算,唔啱玩大不了轉會
諗下自己carry唔carry到d機先再講啦

你又講得岩. 要自己試過先知既.
聽D 死忠講真係不如唔好聽
D750 啦

D750 同D610 邊部正D?
玩過邊四部機
邊十幾支鏡?

BODY D100 ,D200,D90,D600
定焦 21mm , 35mm, 50/1.8 , 50/1.4, 85/1.8, 105DC/2, 300/4
ZOOM 12-24, 17-55/2.8, 18-55, 18-135, 24-120VR, 24-85D/2.8, 小黑三, 小黑五, 70-300
FUNFUN LEN 計唔計?
影人多 c 記
一般用途 唔想執色 n 記
會執色 玩舊鏡多 sony 唔玩舊鏡不如用nikon
玩canon 送技術
A7ii 其實好廢

Agger🤦🏻‍♂️
A7ii 其實好廢

Agger🤦🏻‍♂️

相最緊要係發色 Sony 又灰又暗 下下都要執
再講電 每次出去都要帶3粒 個重量已經同6d差唔多
鏡又貴又差 其他細節費事數

Evf睇得多隻眼好攰,又冇單反果種真實感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞