如果四刃生存到會點樣影響千年血戰

78 回覆
1 Like 11 Dislike
第四·十刃烏魯基奧拉·西法 係死於牛頭一護嘅虛閃 唔係比斬魄刀擊殺 所以之後都應該唔會喺屍魂界或者地獄見到佢
但當初佢如果無死到 後面千年血戰劇情會變成點?

我覺得有幾件事可以確定
1虛圈新統治者依然會係三刃哈里貝爾 因為烏唔care做
2佢理解咗人心更多 會稍微更有情感
3友哈好可能已經知道佢會二段歸刃 但無論點最終友哈都會親自打虛圈
4應該會加入千年血戰戰場 不論係自願定被迫
Push
要死於斬魄刀先去到屍魂界或者地獄?

如果咁講山本應該都落唔到地獄

有冇可能令到其他破面都開始嘗試練成二段歸刃
佢哋進行咗儀式直接送去地獄
普通人就如果變咗虛種要比斬魄刀斬先去到屍魂界 如果生前罪惡太大就落地獄
一護會被NTR
點解一嚟會諗到去呢度
但二段歸刃真係咁有影響力令友哈改變咩?

不過如果佢仲存在,可能都係會俾基路傑屌打,然後俾一護救咗佢,再同一護去屍魂界作戰
但其實冇儀式都應該落到去?始終他咁強
我認為烏二段應該強過三刃歸刃 但的確友哈可能照贏 人數同強度斬佢有優勢
反而「J」應該輸
四刃唔死 去到千年都係豹王咁嘅待遇
如果你咁講,虛圈都係守唔到,咁佢直接死係係友哈手上?
不過最後都應該係一護救左佢

同埋招聖隸直接吸靈子直接吸到佢輸都有可能?
久保應該會重視佢多啲
佢二段好快 雖然比牛頭虐但應該快同強完現一護好多
咁諗又覺得單係打友哈勉強有機 雖然都係輸滅卻師人數
第六個特記戰力
又好似未到
當初佢只係忠於藍染同對織姬有興建
藍染唔叫佢做嘅嘢根本唔上心
唔夠友哈打咪走佬去現世搵SP織姬
因為冇卍解同虛力量對滅卻師嚟講係毒
會係頂級戰力
因為冇心所以唔恐懼 , 啲花招對佢冇用
聖文字F依啲傻仔一嘢就收皮
佢臨死前開始明白心係咩 如果個陣死唔去 之後反而會因為咁「F」都對佢有用
雖然佢似係跟order而唔係忠於藍染 但的確可能唔上心其他事
咁如果要佢參戰應該真係要被迫
又無諗過佢變頂級戰力 但都合理
咁又唔會
咁咪即係同藍染兵主部同級
同一謢同級

但冇死到,虛個邊最勁應該係佢
特記戰力唔完全係用戰鬥力排
但諗唔到烏有咩特質可以上特記
山本都唔係特記戰力
又係度吹二段解放四刃
明明連完全虛化嘅一護都唔夠打都可以吹成特記戰力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞