貓貓懷孕一個月又屙又嘔(32)

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
我暫時觀察所得

老大
大食積一名,與其講野寧願沈默食奶,當老二老三未瞓醒,佢已經第一個爬去靚位食頭啖奶當老二老三食完,佢都仲堅持食奶所以體重增長嘅速度真係老二老三比唔上

我仲記得出世果日,我想搬開佢畀老三食奶,點知佢咬住妹豬乳頭唔放將來應該係個好胃食嘅主子

老二
同老大相反,與其食奶不如練下大聲?
每次抱佢,佢都叫得好大聲引妹豬注意搞到我哋好似拐子佬因為佢宜家體重最輕,我有時會特登抱老二去中間靚位食奶,點知佢又自己左轉右轉,然後又畀老大攝咗入去食奶

開眼相唔知點解我覺得有啲似佢爸爸嘅對手-二伯

老三

同兩個哥哥姐姐唔同,比較文靜又唔會好主動爭奶食,就連出世都係我哋忙緊其他嘢唔覺意嘅情況下,妹豬無聲無色就生咗最似佢嘅老三出嚟

原本一出世就擔心就係佢,因為一出世佢冇佢兩個哥哥姐姐咁叻揾到奶食,果晚我甚至擔心到開支奶畀佢食,夜晚瞓覺都瞓下醒下,一醒就去睇吓佢凍唔涷食唔食到奶

不過可能佢係三隻毛色中最似媽媽,甚至連性格都似媽媽,係個乖巧生性嘅主子,佢之後都識得揾到奶食,就算畀老大由中間逼走去後面嘅位,佢都揾到食,抱起佢又唔會好似老二咁大叫聲

感覺妹豬都好似有少許偏心呢個最似自己嘅囡囡應該係囡囡
啱啱逐個bb抱起影相同磅重,一開頭係老二,老二一叫妹豬9秒9跑嚟嗦下老二,之後跳番去衣櫃陪住老大老三同喺衣櫃監視我地,到還番老二抱走老大,佢都冇咩太大反應不過都有間唔時叫下抱怨下,到抱走老三,可能佢忍唔住(?)喺衣櫃跳出嚟嗦下老三甚至想叼番走老三我老公都話妹豬好似都對老三有少少偏心
呀三同媽咪餅印

知道左性別?
頭先ig見到3隻都開晒眼仔真係辛苦晒會長同陳皮妹喇
豆豉眼
三妹(?)真係同好豬媽媽好似!好可愛
三隻babies係咪可以叫xx糖呢?
跟爺爺姓
三妹叫花生糖
老大叫芝麻糖(黑白)
呀二叫牛奶糖 白雪雪
老二勁似表哥 對眼
我估女仔
即刻有畫面
三隻zoom仔都好可愛
可以叫
芝麻糖
龍鬚糖
花生糖

棉花一家都係西洋糖 zoom仔就係中式糖
會長形容得好傳神
呀大同爸b細個b嗰陣幾似樣
二二肥頭仔粉紅鼻
再加埋個的骰包包面仔
真係成個迷你大伯咁巧打意
得意到暈
跪求ig

有得諗喎又
不過可能等
班BB大啲先
依家都重係
太細粒

咁都比你估中
我係幾想見下bb㗎
佢條尾係粗嘅
粗尾西

人蔘再肥啲呀
係嘅
就係爆石

靚女都要屙屎㗎

又係幾曳B喎
不過唔識整

點解
佢可能會
好愛我
呀棉已經做咗爺爺

呢啲唔好學
呀西教壞晒
曳B話全部比晒
無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞