民主中國比專制中國危險100倍

41 回覆
99 Like 38 Dislike
證明左英國管教左一百年,先一半黃一半藍
中國完全無比普世價值管教過,一黎就直接民主即係世界大亂
咁睇嚟要多謝支共壓住喎

搞到班支那人咁咪又係因為支共洗腦教育,
支共之後咪只會將香港變成另一個新疆,
照你咁講,推唔推翻香港都係死,
咁點解我唔要支共同我一齊死?
因為最理想就係習近平帶住支那加速多幾十年,最好好似北韓咁玩埋世襲,一世襲自然為左保住得黎唔易的權力,唔會再冒風險打台灣,亦無能力再挑戰到文明世界。

至於香港同中國關係即係南京同日本皇軍,專制同民主都係打7你,都係會將香港變成五流城市,有分別?你要支共一齊死然後成班小粉紅選下一個習近平,定係想支共同小粉紅一齊加速死?
無共產黨,無林鄭一直加速,你覺得今時今日香港仲有幾多個黃?成代00後一早做哂小粉紅啦

香港人都係因為梁振英國教先識民主自由的重要性
你講嘅嘢根本就唔係民主
武統台灣又點?唔得?
問題無共產黨唔係行緊獨裁制,啲人都唔會想反佢啦,08年仲信有1國2制嘅人有版你睇
你言下之意係咪支共現有體制最好
兩樣野嚟
你講果d似係披著民主外皮既獨裁喎
民主係剝削別人利益因為我係人民我係主
自由係我有自由就得其他人有冇唔係問題
睇下你從咩族群諗
從香港人角度,中國民主左,憎黑暴的依然憎黑暴,想香港死的依然想香港死
從台灣人角度,中國民主左,少數政客服從多數人民意願,依中國上至中產下至窮人都係支持祖國早一統一
從中國人角度,民主點都好過小學雞世襲,所以你未見到小粉紅都反習
一早同身邊朋友講
d 人咁期待中國民主開放解封做咩7

一解封拆網牆,香港又變到幾年前咁炒貴哂樓,水貨客周街行,然後番屋企上個ig fb 仲要成班小粉紅
同你嘈要大一統

年年中國選舉個個選舉人都係小粉紅,然後你仲要擔心上面班中國人會唔會選另一個希特拉出黎"解放"台灣香港

好撚好玩?
其實簡單啲嚟講,就係大家都唔會信中國思想上可以開放到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞