必須潑個冷水 艾未未:「白紙革命」無法撼動中共政權

184 回覆
843 Like 4 Dislike
佢真係睇得通透,唔怪中共要捉佢!

解決提出問題嘅人,向來係中共殺一儆百嘅手段。

抗議班友唔係有乜高尚民主訴求,仲停留喺口腔期,只係要落街買嘢嘅自由啫!一陣一人派包米就感謝黨㗎啦!艾未未生活喺中国咁多年,點會唔知呢個民族同統治者嘅德性?

封你嗰區我無所謂,但封我個區就嘈,呢啲咪人性囉!
王丹同你講愛與勇氣可以穿透坦克,中國死啲抗爭者中共就會收皮,你覺唔覺得好熟面口?
絕對清醒~ 好多人真係天真到以為上吓街, 夠人多.....個政權就會被動搖
先唔講今次人民上街, 有好多只係為自身利益先出黎....個理念都唔一致, 只要個少部份政策做吓樣退半步好多人已經自動收聲
再者, 個政權係當權者用無數人命打返黎, 燒死幾件會怕你班人出聲?? 成日講14億人, 真係死20萬人都未撚驚你啦
王丹唔咁樣9up點呃飯食啊
年年都9up仲有咁多人撐
呢啲就眞係水人送頭
事實
不足推翻中共係啱
不過原因係無領袖就錯.
現代抗爭就係唔需要大台

當日8964 失敗都係因為有大台.
事實就係阿媽係女人嘅道理,不過啲人唔想聽
從來都係啦
日撚日都「今舖你衝中共就倒台啦」
引入大量黑人配種
想睇蕭生講呢句說話多啲
諗落又係喎
仲提出咩連儂牆 be water 國際戰線 水人送頭
人權一向都係排最後
絕對正確
冇組織者確實係問題
要睇會唔會有人持續進行落去
但係成個國家咁多人好難估
過撚晒氣啦, 屌,上一代唔妥中共既撚樣最鐘意念力抗共
應該係,但會拖死經濟,不滿唔會消失,打壓一樣係成本,新疆模式無記錯係蝕錢嘅,唔係德國都唔駛搞大屠殺,呢個就係極權永遠無效率,唔好同我講乜一聲令下大家向同一目標果啲屁話
真 比假希望仲殘忍過面試現實
佢喺外面幾十年都唔知做過啲乜
真 個個連登仔都知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞