[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Geats 12 , 暴太郎戰隊 38

228 回覆
5 Like 2 Dislike
下集牛牛冇得變身 GG了

https://japanactionenterprise.com/news/1392/
TV『仮面ライダーギーツ 第13話』

【アクション監督】
藤田慧
【出演】
中田裕士、永徳、宮澤雪、蔦宗正人、塚越靖誠、北村海、鍜治洸太朗、尾野透雅、神前元、井口尚哉、五十嵐睦美、林本奈々、伊藤茂騎、酒井和真、菅野聖、久田悠貴、松本城太郎、髙田将司、榮男樹、米岡孝弘、松岡凜
【アクションクルー】
渡辺実、高木英一、近藤雄太、宇佐見紗風、杉森功明、川合立統、手塚陸斗、安川蘭
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid06vCGKnBovtELq6QZLr63VCWxZPFLeXNBpUp1r9R5Mdc4Dw5jPHVSLtrLZiXDV8Anl&id=100064187527886&mibextid=qC1gEa

《 關於敏鬼訪談的暴太郎戰隊小趣事 》

第一集開始由鬼妹視角帶出世界觀
原本製作人白倉非常猶豫
開會地點是酒吧,白倉和敏鬼商討時
被在一旁擦酒杯的店長聽到
回覆了:這樣挺有趣,我不自覺一直想聽
然後就決定這樣發展!

▪️▪️▪️▪️▪️

原案設定為5人變身後,皆會性情大變
但這樣就像是10個角色了
認為觀眾會看得很混亂
而決定只限定在太郎一人身上

▪️▪️▪️▪️▪️

因為太郎高傲自大
所以工作給他設定為快遞員

▪️▪️▪️▪️▪️

本作因為太郎和索諾伊的基友情
獲得了很多過去沒接觸戰隊的女性觀眾

▪️▪️▪️▪️▪️

原案的猿哥設定是古董收藏家
因為敏鬼覺得思考緋句很麻煩
但如果是古董收藏家
劇組要求敏鬼借古董當道具
敏鬼不要,還是想緋句好了

▪️▪️▪️▪️▪️

遲遲不讓犬哥入隊是因為
一邊逃亡,一邊幫助人們的英雄
會讓觀眾喜愛,甚至是幫忙打氣
加油!今天也要努力逃亡喔!

▪️▪️▪️▪️▪️

英雄是絕對不能變成附身鬼的
但我的暴太郎戰隊可以!

▪️▪️▪️▪️▪️

寫一年的恩愛夫妻生活沒有任何意義
雉哥之後發展會更慘
敏鬼表示自己邊寫劇本
邊覺得雉哥這角色真的好可憐.....

▪️▪️▪️▪️▪️

以往的追加戰士
有些一開始是和主角們不對盤
然而就算成為同伴後
也常常是獨立行動的一匹狼

但今年的次郎,是即使他很想融入大家
卻安排他很自然的就被莫名排擠
除了因為有鄉村設定之外
還有就是他真的很煩人XD

▪️▪️▪️▪️▪️

曾經想過的劇情
鬼妹去京都成為舞妓
火鍋裡浮出附身鬼的黑暗料理篇

▪️▪️▪️▪️▪️

目前劇中還有許多謎團
敏鬼不想花時間說明
他會將主線全部串一起
結尾前一次解謎,讓觀眾看到最後

▪️▪️▪️▪️▪️

敏鬼已編排好完結篇劇情框架
偏向於 “ Happy Ending ”

但製作人白倉在前作全開者
已經做過Happy Ending了
不希望太平凡,而偏向於 “ 悲劇 Ending ”

雉哥係敏鬼既受害者
最近睇相好似連舞台劇都變附身鬼
古董個個好笑
舞台劇變左暴太郎鬼就算變最終boss都唔驚訝
萬燈請佢去殺Scream個痴女
腕龍細路都話佢有特殊能力
今次應該係真
之後同你講係Dummy 2.0
唔會掛出場就已經殺咗隻Dopant
Dummy應該無呢個能力掛
Thx

一啲都唔夾喎
睇上面敏鬼 太長唔quote晒

敏鬼已編排好完結篇劇情框架
偏向於 “ Happy Ending ”

但製作人白倉在前作全開者
已經做過Happy Ending了
不希望太平凡,而偏向於 “ 悲劇 Ending ”

我真係唔信敏鬼原本係偏向“ Happy Ending ”囉
宜家搵個理由支持Sad end啫
今年賣玩具個節奏慢左好多,舒服好多
不過年年拉打崩壞都係20-30集無預兆賣玩具,破壞節奏
以前final form得一個可以鋪排
依家final form之前一堆配角敵役,一時要拖一時要塞落去
P架麻背景明顯係最近幾集
希望真嗰陣時會有啲驚喜唔係咁Hea
今集勁爽手出晒咁多隻專武fever
比著以前一定擠牙膏一集出一個
今集景和復活人個願望冇好似英秀寫搵老母咁寫唔到
即係復活到?
咁點解一開始唔直接俾佢地失去拉打同DGP記憶復活
得退場果D先有返條命仔
唔好相同結局呀

今集比人救嗰班人無失到憶
完左就會?好似家姐咁
咁個fantasy係邊用仲以為係留俾劇場拉打

講呢句笑咗
摸完條撚 啲回憶番番黎
巴士司機應該冇咗份工無情情成架車冇咗,點樣同佢間公司解釋
架車重係到
留意下最尾個shot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞