有良知嘅唔該唔好再幫趁支那公司

626 回覆
695 Like 114 Dislike
幫唔到手
因為十年前已經做緊呢樣野

幫到架,叫多d朋友一齊做

你越來越似5毛窩

你用enjoy card 做例子
enjoy card 恆生同怡和一對一簽約,怡和要比一部份好合理

但中銀i card 個優惠使用範圍係香港超市,電訊公司,仲有所有非接觸交易(即是嘟得的信用卡機,你話有幾多間?)同埋全世界所有網上商戶
你唔通覺得中銀同全世界所有網上商戶簽左約?全世界所有網上商戶一齊同中銀香港簽約,資助中銀搞呢個7百萬人市場?(係所有,唔係大部分!)

剛剛睇一睇個條款
除左網上其他全部指定商戶喎白痴仔
無協議?
非接觸式又只限masterpay, 無協議?
仲有佢俾你嗰啲係積分,唔係現金
成本又再低啲

個個月為左嗰幾十蚊係咁宣傳支銀卡
唔係叫人cut卡而係叫人用
你先係五毛掛屌你老母

master card 黎架呢張,當然指定要master paypass, 唔通你覺得master card 可以用來做visa/銀聯交易?
你似乎為拗而拗窩

除左網上?我就同你講緊網上,你就講除左網上?點啊?又迴避?

拗唔過就唔好出黎獻醜,唔好回就算啦

仆街你好似講緊超市喎
仲有你用paypass有積分中銀有無蝕俾你呀白痴
仲有呢度係講緊點樣唔用中資
個個就係寧願貴啲都唔用
你就係度為左三幾十係咁吹奏中銀
自己ff計撚錯晒條數仲係度死撐

你呢啲仆街照你logic不如直接用支付寶啦
回贈率仲高呀
食到阿里收皮啦屌你

貴d 都唔用,因為用左中資會賺,就當然貴d 都唔用
但如果用左中資會蝕,就貴幾多都要用啦!

如果好似你logic,點解你又話蛇齋餅粽佢又會蝕?唔通唔係市佔率咩?唔係話用親就實賺咩?

你睇清楚自己講左咩先啦
每個月用中銀簽超市有4%積分喎
咁快失憶?

點呀?中銀係咪蝕錢呀?
用左幾耐呀長期客戶?

唔好意思,仲有3 蛇齋點解又唔賺?
3點都答唔到啊垃圾?

屌你柒左就收皮啦
仲蛇齋餅糭

屌而家你柒完唔認吧
網上呢點屌到你應一應,完全無視
其他兩點都放無見過

繼續打飛機啦

你越來越似5毛窩

你用enjoy card 做例子
enjoy card 恆生同怡和一對一簽約,怡和要比一部份好合理

但中銀i card 個優惠使用範圍係香港超市,電訊公司,仲有所有非接觸交易(即是嘟得的信用卡機,你話有幾多間?)同埋全世界所有網上商戶
你唔通覺得中銀同全世界所有網上商戶簽左約?全世界所有網上商戶一齊同中銀香港簽約,資助中銀搞呢個7百萬人市場?(係所有,唔係大部分!)

剛剛睇一睇個條款
除左網上其他全部指定商戶喎白痴仔
無協議?
非接觸式又只限masterpay, 無協議?
仲有佢俾你嗰啲係積分,唔係現金
成本又再低啲

個個月為左嗰幾十蚊係咁宣傳支銀卡
唔係叫人cut卡而係叫人用
你先係五毛掛屌你老母

master card 黎架呢張,當然指定要master paypass, 唔通你覺得master card 可以用來做visa/銀聯交易?
你似乎為拗而拗窩

仆街你好似講緊超市喎
個個就係寧願貴啲都唔用

回贈率仲高呀
食到阿里收皮啦屌你

如果好似你logic,點解你又話蛇齋餅粽佢又會蝕?唔通唔係市佔率咩?唔係話用親就實賺咩?

你睇清楚自己講左咩先啦
咁快失憶?

點呀?中銀係咪蝕錢呀?
用左幾耐呀長期客戶?

3點都答唔到啊垃圾?

屌你柒左就收皮啦
仲蛇齋餅糭

3點都答唔到就直接收皮啦點解仲出黎獻世
有撚用咩

政府大白象 億億聲

有撚用咩

政府大白象 億億聲

一個人用途小
一堆人就有用
香港始終政府佔市場比較細
我想藉此問下,你哋咁多人成日話台灣係繁體支那,咁家下所講到嘅嘢包唔包括台灣,要盡量唔好幫趁台灣公司?如果唔包括台灣,咁一直以來所講嘅繁體支那其實係咪自己呃自己?

文化先會
但政權上完全唔會
你點解會撈得亂?
有撚用咩

政府大白象 億億聲

一個人用途小
一堆人就有用
香港始終政府佔市場比較細

慢慢形成個風氣先

你似乎為拗而拗窩

仆街你好似講緊超市喎
個個就係寧願貴啲都唔用

回贈率仲高呀
食到阿里收皮啦屌你

你睇清楚自己講左咩先啦
咁快失憶?

點呀?中銀係咪蝕錢呀?
用左幾耐呀長期客戶?

3點都答唔到啊垃圾?

屌你柒左就收皮啦
仲蛇齋餅糭

屌你老母你係咪仲要話用中銀無問題呀仆街
3乜撚野點呀望清楚你條垃圾自己講過乜先啦屌

你似乎為拗而拗窩

仆街你好似講緊超市喎
個個就係寧願貴啲都唔用

回贈率仲高呀
食到阿里收皮啦屌你

你睇清楚自己講左咩先啦
咁快失憶?

點呀?中銀係咪蝕錢呀?
用左幾耐呀長期客戶?

3點都答唔到啊垃圾?

屌你柒左就收皮啦
仲蛇齋餅糭

屌而家你柒完唔認吧
其他兩點都放無見過

繼續打飛機啦

網你老母咩
網上銀行先食你手續費
然後你啲回贈係用積分出俾你
你覺得積分同現金回贈一樣成本?
你sure佢蝕錢先好出聲啦屌你老母
仲有你啲超市消費呢?點呀?

你似乎為拗而拗窩

仆街你好似講緊超市喎
個個就係寧願貴啲都唔用

回贈率仲高呀
食到阿里收皮啦屌你

你睇清楚自己講左咩先啦
咁快失憶?

點呀?中銀係咪蝕錢呀?
用左幾耐呀長期客戶?

3點都答唔到啊垃圾?

屌你柒左就收皮啦
仲蛇齋餅糭

屌你老母你係咪仲要話用中銀無問題呀仆街
3乜撚野點呀望清楚你條垃圾自己講過乜先啦屌

望得好清楚,一直等你應我窩

你似乎為拗而拗窩

仆街你好似講緊超市喎
個個就係寧願貴啲都唔用

回贈率仲高呀
食到阿里收皮啦屌你

你睇清楚自己講左咩先啦
咁快失憶?

點呀?中銀係咪蝕錢呀?
用左幾耐呀長期客戶?

3點都答唔到啊垃圾?

屌你柒左就收皮啦
仲蛇齋餅糭

屌而家你柒完唔認吧
其他兩點都放無見過

繼續打飛機啦

網你老母咩
網上銀行先食你手續費
然後你啲回贈係用積分出俾你
你覺得積分同現金回贈一樣成本?
你sure佢蝕錢先好出聲啦屌你老母
仲有你啲超市消費呢?點呀?

網上交易銀行唔會有手續費架傻仔,海外先會有
積分你覺得成本幾多你就講,你又sure回4%現金劵成本低過收商戶2%手續費?!

你試下去hktv 買野話我知收左你幾多手續費

超市我講完等緊你答我又迴避?
其實你又繼續不斷暴露弱點
而且又繼續中意迴避
就咪再獻醜啦
明洞x品同Minxso 都有人幫襯
啲人真係理得你大唔大陸嘢、老唔老翻
叫用緊中移動d 人轉台先啦
以前仲可以話叫人仔台唔知
依家無得賴
其他台雖然瀨共但未至於直接幫襯共產黨
依家無得賴

電話台真係難避啲
不過其實食野真係可以盡量避
依家無得賴

電話台真係難避啲
不過其實食野真係可以盡量避

都仲叫有選擇,點會難避,起碼避正式中資先啦
支持
唔洗做到100%
但盡量避免
過程中你會aware多左邊啲係支那嘢邊啲唔係
培養呢個習慣
時刻提醒自己呢個欺壓緊我地嘅鬼國

如果話做唔到100%而唔做
繼續照常生活,適應
好快,五年,十年,我地就會忘記曾經係香港人
好快會對中國個啲荒謬不義事無感覺
可能仲覺得係常態

杯葛支那公司唔係因為你杯葛左佢會執粒
而係一種態度,尊嚴

同意

講全名有咩問題
趁字有無打錯?

講全名有咩問題

係呀,唔好自我審查
曬氣啦 華人社會你平一蚊幾豪都成班人狗沖 仲有班5毛狗搞風搞雨
曬氣啦 華人社會你平一蚊幾豪都成班人狗沖 仲有班5毛狗搞風搞雨

所以要盡力勸多啲人咁做

都係盡人事

其實我提議過一d 方法,無代價
例如去銀行集體排隊
去華潤集體退貨

例如去銀行集體排隊
去華潤集體退貨

例如去銀行集體排隊
去華潤集體退貨

件得喎
華潤堂都得
現金買唔夠煩
一定要八達通俾錢先返死佢
佢要俾手續費之餘無得取消交易
信用卡雖然手續費貴,但有得取消交易,而且唔夠慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞