有良知嘅唔該唔好再幫趁支那公司

626 回覆
695 Like 114 Dislike
係到都見到唔少中國人非黑即白思維,做唔到100分就唔做
唔用支那牌子有問題咩
好失禮咩

唔鍾意用咪唔鍾意用囉,我夠知唔可以完全避免囉,我夠知冇可能會有大影響

係啊,東江屎水係支那運黎啊,問題係人提出起海水化淡果陣,你班撚屌死曬去邊啊

明明有得選擇用香港貨,係你地依賴支那貨太緊要,又唔俾機會自己地方生產嘅野
仲好意思叫自己做香港人?

垃圾
由上年12月開始到宜家都無食過m記

對自己健康都好

俾支資收購左,我就唔撚食
最低限度唔好用匪國牌子

其實我一路都想整合下
唔同牌子或集團,由資源開採,到生產線,管理層都睇下佢地係邊個/邊度做,睇下可以點避

又一個文盲

你追下post先啦

咁奇怪既?

留意到班5毛唔會覆我地
Show Blocked User - 毒女賽高

好驚驚呀
好多ching住緊既公屋都係支那商起咁點算
去M記食個collection再用M記wifi上淘寶購物,比錢用支付寶,人生一大享受
香港人睬你都傻,實話經濟唔關政治事
又盲目反中,反地產霸權,幫襯小店又唔見你班人咁落力

兩件事無衝突

同埋有好多人都努力咁推廣緊香港小店,你唔買唔留意唔好話人冇做
咁飲水沖涼呢?出黎買法國水?

香港買水仲要貴過大陸其他地方喎 水質又垃圾 無香港過濾下真係煲完都飲死人 你以為水係皇恩浩蕩賜比你

香港買水仲要貴過大陸其他地方喎 水質又垃圾 無香港過濾下真係煲完都飲死人 你以為水係皇恩浩蕩賜比你

九唔搭八
人地係想知點樣避呀
樓主整張白名單出黎先啦

衣食住行娛樂
有啲乜可以揀
有啲乜係次選

最重要係要合理,普通打工仔負擔到

九唔搭八
人地係想知點樣避呀

有得避咪避
冇得避咁冇計架

正如有人建議唔好吸收咁多幅射
咁係咪代表要0吸收?
咁事實上一定有野避唔到
但唔代表就唔去避

而我唔信香港製產品唔夠支那產品咁好
我老豆成日都鬧香港政府放大陸人黎香港,所以我由細到大都極度憎恨大陸人,到大個左原來身邊10個朋友有7個都係大陸拎單程證黎香港住,仲同我講佢地大陸屋企成棟別墅
有d離左題,不過我支持盡量少幫趁大陸公司

你點揀朋友架

避唔到
依家真係好多大陸人落黎香港
,
以下邊樣對香港人黎講最高難度:

A. 唔幫趁中國公司一日
B. 唔睇TVB一日
C. 唔返工一日
D. 唔上網一日

E. 用 linux
樓主整張白名單出黎先啦

衣食住行娛樂
有啲乜可以揀
有啲乜係次選

最重要係要合理,普通打工仔負擔到

用 linux 乜人都做到,你係咪即刻做 ?
以下邊樣對香港人黎講最高難度:

A. 唔幫趁中國公司一日
B. 唔睇TVB一日
C. 唔返工一日
D. 唔上網一日

E. 用 linux

近排拎返部raspberry pi 出嚟玩
五毛大量出沒
娛樂方面 睇戲唔睇中資拍既戲 唔去中資戲院 唔睇銀都同開既戲院
五毛大量出沒

咁先好,一次過block哂唔洗慢慢block
建行 工商
都唔知點解仲有人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞