[Switch] Splatoon 3 [36]冇打過11/26呢期熊先生唔算玩過Splatoon 3

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
我頭先就係遇到場不停狗衝既前排
最神奇係眼中只有座塔
完全無視我俾人追殺緊
由得人地繼續殺我 佢要走去打塔
我真係冇諗過會係S+遇到咁既人

頭先打區域又有場係疏洪道殺15個死2次
疏洪道又難企 有兩個隊友負KD
全程要我昅到實 打到好鬼痛苦

我覺得拎狙要carry真係太難
下下要殺至少十幾個 自己死少於兩次
先可以carry到一場
三個防護罩,再加滾筒守塔
如果攻到應該幾恐怖
做咩自動開filter
如果同打人一樣
儲第二圈會加攻
可以直接打爆有甲嘅潛水魚
呢家興炸彈/泡泡放題
重煩過之前導彈流
可惜佢地瘋狂衝出去死

仲有另一場個浴缸我睇返佢點死17次
佢一開場乜都冇打就衝上塔
即死之後復活唔理乜環境
又再衝上塔

瘋狂上塔死
不停近身同碌碌搏鬥
明見到有隊友死左
擺明有碌碌潛伏係塔側邊
唔理!繼續上塔

佢究竟點上S+
我覺得B都俾多佢…
喪屍流?
佢一開始除左上塔就係油哂成個中場既地
完全無視其他人 逐行逐行油

似去占地戰多過上塔

仲要殺得5件
死17次
屌,我feel到我向住負分行緊
新葉開罩守塔好勁喎 近距離埋身即死 未計三角雷放塔逼對面走難 油地效率又好(新葉塔樓打手)
件藍色衫我喺商店見過三次between打工好快升目錄
新葉梗係勁
我都試過用新葉推塔殺22個

但係而家一大堆唔識用既學人用
佢地瘋狂9丟炸彈
完全唔睇戰況係唔係都丟

成日遇到負KD負到對戰局毫無幫助既新葉
所以先話後排武打rank上分難
相比前排就咁自己衝出去 後排比較依賴前排幫手維持對面前排同自己既安全距離 後排先可以發揮更大效果
如果前排一失守後排都凍過水 唔洗兩秒對面前排就衝到你面前
明明大家係唇亡齒寒既關係 但輸左通常大家99%都係怪個後排廢 (雖然後排廢既percentage係比前排廢既高 好似係)

拎狙遇到helpful既前排真係會好開心 例如搬魚/塔 做完防守 塊地一定亂到咩咁 有槍仔出去前順手幫手塗下其實已經差好遠又可以防止被人偷 唔洗4K一下一下咁督 督半日 有次spa推塔 有把槍仔每次防守完都會幫我同hydra塗下先出去 等我地可以即時埋位準備進攻 真係感動到咩咁 所以我而家自己拎槍仔果時都會特登留意下後排咩環境洗唔洗幫拖
不過我都遇過殺唔到人既炸彈人死十幾次但得幾殺
佢地用52好過 有雷射煩吓人好過
過幾日reset又係一條好漢
試過打兩浴缸,見到成場泡同落雨,愈打愈炆
完全唔理個area走上去後排殺佢哋,
企喺度等佢哋復活再殺,條氣順返啲,但都係輸
遇到痴線佬
有時真係玩到好灰
好難先會遇到正常隊友

有啲懷疑自己係咪唔應該拎狙

岩岩又有場 見住啲隊友逐個逐個衝落去
諗住1打3咁拎返個區域
連儲大招同埋等齊人都唔識

我真係唔明究竟係點上S+既
勁既新葉永遠係對面
我好彩上到s次次打一round晉級
I know that feel
後排冇所謂開無雙,尤其狙點都要有人前面頂
好似呢場咁,一路打一路懷疑人生
一直都處於2-3men down 嘅狀態,行出少少都一堆人衝埋黎
今次啲打工武同場都正喎
垃圾隊友
對面無壓都唔行出門口
Timeup 完都唔行過半場
我最近鐘意睇下其他隊友既視角
特別係個啲殺得兩個死十次個啲
一睇就打開新世界大門

睇落去係完全唔識打
應該丟返落去B個隻級數

有隻長弓由頭到尾當短弓玩
不停油地9放雷射
有啲新葉連炸彈都唔識丟
連炸彈用碌既好過拋既都唔知

而且係求其亂丟出去
完全冇用過腦

同場兩隻新葉 一隻碌碌
係防守結束時
全部三條友企哂上塔
企到對方全部復活
一隻洗筆桶直接殺哂三隻

其中一支新葉齋識油地開防護罩
守塔對住座塔射
竟然可以連射程都未入 直接射哂落地下
仲要係射左勁耐 射到對面由落塔到上返塔直接射死佢

連自己武器射程係點都唔知
真係睇到我O哂嘴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞